Vraag & Antwoord

OS Linux

SUSE verwijderen van dual-boot?

Anoniem
Mart77
4 antwoorden
 • Hallo!

  Ik ben geen expert op dit gebied, dus hopelijk stel ik niet al te alledaagse vragen!

  Ik heb SUSE 8.2 geinstalleerd op een partitie naast mijn WinXP. Nu wil ik SUSE echter verwijderen (en op een geheel nieuw systeem installeren) zodat ik alle ruimte weer voor WinXP beschikbaar heb. Mijn vraag: hoe is dat het handigst c.q. meest gebruiksvriendelijk te doen?

  Bestaat er een 'format'-tooltje om SUSE te verwijderen? Kan ik deze dan lege partitie/ruimte vervolgens zonder meer weer aan WinXP toekennen? Ik moet XP ook opnieuw installeren, dus evt. dataverlies etc. is geen probleem.

  Ik maak gebruik van het SUSE-boot-programma die mij de keus geeft of ik SUSE of WinXP wil opstarten. Hoe kan ik dat programma verwijderen, dus zodat WinXP meteen gestart wordt?

  Alvast zeer bedankt!
 • ik zou XP verwijderen als ik jouw was :wink:

  bootflop windows 98 > opstarten van flop > fdisk/mbr [enter]
  re-booten > partities verwijderen mbv XP
 • :D

  Maar helaas, da's geen optie - moet echt SUSE eraf krijgen!
 • [quote:5b3401fb4c="Mart77"]Maar helaas, da's geen optie - moet echt SUSE eraf krijgen![/quote:5b3401fb4c] Maar wat is dan het probleem? Zoals nefertitis al aangaf, kun je SuSE verwijderen in Windows XP. Namelijk met schijfbeheer. De Linux partitie kunnen ook worden verwijderd met xfdisk. Er is een Nederlandstalige versie van te downloaden. http://www.mecronome.de/xfdisk/download.php
  De SuSE boot menu zou je ook kunnen verwijderen met de Windows XP CD. Start de pc op met de Windows XP CD. Ga via de [b:5b3401fb4c] r [/b:5b3401fb4c] naar rescue mode, en typ bij de prompt [b:5b3401fb4c] fixmbr [/b:5b3401fb4c][Enter]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.