Vraag & Antwoord

OS Linux

[Fedora Core 2] HD problemen, ook met FC2?

Anoniem
kanatsky2
2 antwoorden
 • Ik had voordat ik Fedora Core 2 op m'n HD had eerst Fedora Core 2 test 3. Deze werkte goed, multiboot met Windows XP Pro. Nu zag ik dat Fedora Core 2 beschikbaar was, dus die wou ik uiteraard gebruiken.
  Dus, toen heb ik Feodra Core 2 Test 3 er af gehaald, zodat Core 2 een schone instalatie had en geen upgrade. Daarna bootte Windows niet meer, ook was er geen bootloader.
  Ik had eerst geprobeerd MBR schoon te maken, maar dat maakte niks uit. Het bleek te liggen aan m'n HD mode, dat moest niet op auto in bios maar op LBA.

  Ik dit veranderen en alles werkte weer, iedereen gelukkig :).
  Nu is mijn vraag, als ik nu Fedora Core 2 er af haal, heb ik dan hetzelfe probleem? Ik las namelijk ook dat bij mensen de gehele hd partition table weg was, en dat lijkt mij niet prettig ;).
 • [quote:73175e92d3="kanatsky2"]Dus, toen heb ik Feodra Core 2 Test 3 er af gehaald, zodat Core 2 een schone instalatie had en geen upgrade. Daarna bootte Windows niet meer, ook was er geen bootloader. [/quote:73175e92d3] Om een Core 2 schoon te kunnen installeren is het niet nodig Fedora Core 2 Test 3 er af te halen. Of had je Fedora Core 2 Test 3 er af gehaald, omdat je de partitie grootte hebt gewijzigd. Je had alleen tijdens de installatie van Fedora Core 2 moeten kiezen voor een nieuwe installatie, en de Linux partitie(s) en swap partitie opnieuw formatteren.
  [quote:73175e92d3="kanatsky2"]Ik had eerst geprobeerd MBR schoon te maken, maar dat maakte niks uit. Het bleek te liggen aan m'n HD mode, dat moest niet op auto in bios maar op LBA. [/quote:73175e92d3] Eigenlijk is voor harde schijven auto in de BIOS meer gebruikelijk. Maar ik zie niet goed wat dit te maken heeft met het opnieuw installeren van Fedora Core 2. [quote:73175e92d3="kanatsky2"]Nu is mijn vraag, als ik nu Fedora Core 2 er af haal, heb ik dan hetzelfe probleem? Ik las namelijk ook dat bij mensen de gehele hd partition table weg was, en dat lijkt mij niet prettig [/quote:73175e92d3] Er is natuurlijk altijd een kans dat er bij het partitioneren iets mis gaat. Daarom is het altijd aan te bevelen om je van je onmisbare documenten een reserve kopie te maken, voordat je wijzigingen aanbrengt in de partitie-tabel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.