Vraag & Antwoord

OS Linux

[GNU/Linux en NetBSD] wireless kaartje en IPv6

Anoniem
danieldk
5 antwoorden
 • Ik wil hier van de zomer een home-made router en server neerzetten en daar gaat waarschijnlijk NetBSD op (maar ze moeten ook volledig GNU/Linux compatible zijn). Nu is het de bedoeling dat de router heel veel gaat doen, namelijk enkel routen (en firewall spelen). Ik sluit de router aan op mijn kabelmodem en op een switch, waar vervolgens de andere PC's inclusief de server (waarop DHCP gaat draaien) aan gaan hangen. Nu heb ik echter ook een wireless netwerkje, dus het is de bedoeling dat er een wireless kaart in de router gaat die ad-hoc ondersteunt.

  Nu is de vraag welke in Nederland verkrijgbare wireless (PCI) kaart zowel onder GNU/Linux als onder NetBSD in ad-hoc mode kan draaien? Ik heb het liefst een zo snel mogelijke (g+/h) met het oog op de toekomst, maar een gewone b voldoet eventueel ook wel. Weet iemand hier een dergelijke kaart?

  Het tweede punt wat ik gelijk maar even erbij zet is IPv6. Het installeren van het servertje en router lijkt me namelijk een goede gelegenheid om op IPv6 over te gaan (mijn huidige router praat namelijk geen IPv6), maar de vraag is of Chello al zover is? Ik kon op hun site niets vinden, maar wellicht dat een van jullie ervaring met Chello en IPv6 heeft. Mocht Chello geen IPv6 ondersteunen is tunneling (oid) dan een serieus alternatief?
  Ook wil ik eventueel over op XS4ALL (59 euro abbo denk ik) de GNU/Linux en IPv6 support biedt, maar waar ik een beetje mee zit is de term 'fair use policy'. Dat is namelijk lekker concreet :-? Ik moet namelijk geen gezeur hebben als ik eens een keer zin heb een paar distro's te downloaden. Heeft iemand ervaring met XS4ALL en die fair use policy?
 • Ik weet dat er G kaarten zijn met een chipset van Atheros waar een beta fase Linux driver voor is (MADWIFI). Zelf hebt ik nl. een Trust wifi kaart met die chipset en ik ben aan het uitzoeken hoe ik dat dimng aan de praat moet krijgen onder Slackware 9.1. Aangezien ik een volslagen Linux noob ben, kan dat nog wel eens spannend worden…
 • [quote:2fca628c2c="Marcel de Reus"] (mijn huidige router praat namelijk geen IPv6), maar de vraag is of Chello al zover is?[/quote:2fca628c2c] Voor info over Chello en IPv6 http://www.ipv6.chello.com/
  [quote:2fca628c2c="Marcel de Reus"] Heeft iemand ervaring met XS4ALL en die fair use policy?[/quote:2fca628c2c] Mijn jongere broer die een XS4ALL abonnement heeft, verbruikt volgens statistieken op de xs4all site zo'n 30-40 GB per maand, zonder een waarschuwing te hebben gehad.
 • Hmm, mooie site! Maar ik kan er niet uit opmaken of je nu gewoon via DHCP je router een IPv6 adres kunt laten opvragen bij Chello of dat je voorlopig tunneling moet gebruiken (waar ook over gesproken wordt in combinatie met GNU/Linux).
 • Hoe je een IPv6 adres kunt krijgen bij Chello weet ik ook niet. Maar als je wilt testen, dan kun je dat doen met deze site newszilla6.xs4all.nl die alleen toegankelijk met het IPv6 protocol. Meer info over IPv6 is te vinden op deze site http://www.join.uni-muenster.de/Implementationen/Router.php?lang=en

  Is er een bepaalde reden om nu over te schakelen op IPv6? Volgens deze discussie ben je er eigenlijk nog te vroeg mee.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.