Vraag & Antwoord

OS Linux

Linux Mandrake op een @home aansluiting

Anoniem
maximilaan
3 antwoorden
 • Ik ben thuis bezig met het inrichten van een oude pc als server/router voor mijn internet verbinding op @home. Hiervoor gebruik ik Linux Mandrake 9.2.
  In principe werkt alles; de internetverbinding werkt op de linux machine (welke voorzien is van 2 netwerkkaarten). Ook kan ik vanuit de Linux machine pingen naar de tweede en derde pc. Echter vanaf de andere pc's kan ik niet pingen naar de linux machine. Er is wel activiteit op netwerkpoorten, maar op één of andere manier wordt het door Linux geblocked. Ik heb de hele firewall al nagekeken op eventuele tekortkomingen, echter niets gevonden.
  Kent iemand dit probleem? Heeft het misschien iets met een specifieke instelling te maken die voor @home nodig is????? :roll: :roll: :cry:
 • [quote:6c52e506fc="the_10us"]Ik ben thuis bezig met het inrichten van een oude pc als server/router voor mijn internet verbinding op @home. Hiervoor gebruik ik Linux Mandrake 9.2. In principe werkt alles; de internetverbinding werkt op de linux machine (welke voorzien is van 2 netwerkkaarten). [/quote:6c52e506fc] Hoe heb je die 2 netwerkkaarten geconfigureerd? [quote:6c52e506fc="the_10us"]Ook kan ik vanuit de Linux machine pingen naar de tweede en derde pc. Echter vanaf de andere pc's kan ik niet pingen naar de linux machine.[/quote:6c52e506fc] Hoe zijn de tweede en derde pc geconfigureerd, en welke besturingssystemen hebben die. [quote:6c52e506fc="the_10us"]Er is wel activiteit op netwerkpoorten, maar op één of andere manier wordt het door Linux geblocked. Ik heb de hele firewall al nagekeken op eventuele tekortkomingen, echter niets gevonden. [/quote:6c52e506fc] En hoe heb je de firewall geconfigureerd? Kun je dan ook niet pingen naar de Linux Mandrake 9.2 pc als de firewall is uitgeschakeld?

  Om de kans op een antwoord te vergroten, had je het onderwerp server/router wel in de topic titel mogen toevoegen.
 • [quote:67e96e7dc3="the_10us"]Ik ben thuis bezig met het inrichten van een oude pc als server/router voor mijn internet verbinding op @home. Hiervoor gebruik ik Linux Mandrake 9.2.
  [/quote:67e96e7dc3]
  wel een zware distro als router…. met een kleine distro als Smoothwall kun je hetzelfde of meer en die draait een stuk soepeler op die oude pc. Smoothwall + fixes + UPnP update ondersteunt ook MS voice, file en video… als je dat zou willen.
  Via SSH kun je ook bestanden op de server zetten, bijv met het gratis WinSCP3.

  info:
  www.smoothwall.org
  en de update voor UPnP
  http://w1.855.comhem.se/~u85538820/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.