Vraag & Antwoord

OS Linux

Gamen & Linux

Anoniem
Chestah
14 antwoorden
 • Ik ga me er binnenkort (weer) eens aan wagen om linux te gaan draaien, na korte tijden Slackware en Fedora wil ik nu eens Mandrake gaan proberen. Kan Mandrake (10) ook beter overweg met games, of maakt dat niet uit per distrobutie?

  Ik vraag mij ook af of mijn Nforce2 chipset (Asus A7N8X) al standaard ondersteund word? zodat ik niet weer met nvidia driver moet gaan 'klooien' om mn geluid aan de praat te krijgen.
 • [quote:891337b83e="Chestah"]Kan Mandrake (10) ook beter overweg met games, of maakt dat niet uit per distrobutie? [/quote:891337b83e] Ik denk dat het overweg kunnen met games niet van de distributie afhangt.
  [quote:891337b83e="Chestah"]Ik vraag mij ook af of mijn Nforce2 chipset (Asus A7N8X) al standaard ondersteund word? zodat ik niet weer met nvidia driver moet gaan 'klooien' om mn geluid aan de praat te krijgen.[/quote:891337b83e] Die drivers zijn ook in Mandrake 10 nog nodig. Maar als je een winkel versie aanschaft, zitten de nvidia drivers er al in, en worden deze tijdens het installeren van Mandrake 10 mee geïnstalleerd.
 • een vriend van me is hem nu al aan het downloaden (ik heb zelf nogal langzaam internet), ik kan me herinneren dat ik vorige keer alleen de nvnet (network) driver had geinstalleerd, omdat de geluidskaart al ondersteund werd met de module i810_audio 8)
 • ut2003 / ut2004 / quake worden ondersteund.

  verder weet ik het niet welke spellen werken onder Linux.
 • Leuke nederlandse linux game site;

  http://penguinpower.solarism.nl/
 • http://wiki.nedlinux.nl/index.php?page=Spellen
 • is denk ik afhankelijk van welke emulator je draait, of wine/wineX ;)

  verder heb ik daar weinig verstand van..
 • Overigens heeft Mandrake wel altijd een Gaming Edition gehad met daarop The Sims voor GNU/Linux. Bovendien heeft Mandrake van alle bekende distro's (Debian en Gentoo uitgezonderd) de meeste games meegeleverd, maar dat zijn waarschijnlijk niet de games waar het jou om gaat.
 • Hm… Ik vind toch dat er aardig wat kwaliteitsgames zijn voor Linux, daar heb je geen Wine voor nodig. Je moet alleen je games-houding veranderen. Mijn Debian install kan prima mee op Lan-parties. De gebruikelijke games als de Quake en UT series, Wolfenstein:ET etc. Maar ook Legends, Neverwinter Nights, Savage en enkele geweldige andere games zorgen voor een prachtige game ervaring.

  <ot>
  Ik ben van mening dat als je slechts een aantal spellen op je systeem hebt draaien, dat je games veel meer waardeerd. Denk aan vroeger. Kyrandia, Simon the Sorcerer… Hadden we daar niet ontzettend veel plezier mee? (Werkt trouwens prima in Dosbox, een dos emulator).

  /me wil terug naar Zork.
  </ot>

  -Roeland
 • Die Sims distro was toch meer een manier van Transgaming om aan pesos te komen voor het ontwikkelen van hun Wine versie?

  http://www.transgaming.com/sims.php
 • [quote:f35f821448="rhkok"]Hm… Ik vind toch dat er aardig wat kwaliteitsgames zijn voor Linux, daar heb je geen Wine voor nodig. Je moet alleen je games-houding veranderen. Mijn Debian install kan prima mee op Lan-parties. De gebruikelijke games als de Quake en UT series, Wolfenstein:ET etc. Maar ook Legends, Neverwinter Nights, Savage en enkele geweldige andere games zorgen voor een prachtige game ervaring.
  -Roeland[/quote:f35f821448]
  http://www.linuxgames.com/
  http://www.tuxgames.com/browse.cgi?nc=1096953952&referrer=zakk
  http://www.tuxgames.com/index.cgi?referrer=zakk
  http://www.icculus.org/lgfaq/
  http://www.blizzplanet.com/modules.php?act=Content&pa=showpage&pid=75
 • We gaan er toch geen sport van maken om te posten in oude discussies?

  Anders moet ik mijn doos met slotjes van zolder halen ;)

  Max
 • [quote:56bb270564="maximilaan"]We gaan er toch geen sport van maken om te posten in oude discussies?

  Anders moet ik mijn doos met slotjes van zolder halen ;)

  Max[/quote:56bb270564]
  2 vraagjes : 1) wanneer is een post te oud om te beantwoorden ?

  2) ik dacht dat dit board diende om mensen in te lichten ? :wink:
 • [quote:ec13300272="nougabolle"]
  2 vraagjes : 1) wanneer is een post te oud om te beantwoorden ?
  [/quote:ec13300272]
  Als iemand in juni een vraag stelt, dan kun je er veilig van uitgaan dat die niet meer in oktober hoeft te worden beantwoord.


  [quote:ec13300272]
  2) ik dacht dat dit board diende om mensen in te lichten ? :wink:[/quote:ec13300272]
  Nee, daar is dit forum in principe niet voor bedoeld.
  Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar om nu oude threads uit de doos te halen om enkele linkst te posten….


  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.