Vraag & Antwoord

OS Linux

RCS voor lokaal versiebeheer

Anoniem
lckarssen
5 antwoorden
 • Ik ben flink met BSD bezig de laatste tijd en in het boek Absolute BSD staan een hoop mooie tips, die ook op andere platformen prima te gebruiken zijn.

  Ik had al van RCS gehoord, maar heb me er nooit in verdiept. CVS heb ik me ook nooit mee bezig gehouden, aangezien ik zelf niet serieus programmeer. RCS, Revision Control System, is een vorm van versiebeheer op een lokaal systeem.

  In deze thread kwam het nummeren van document-versies aan de orde. Nu ik over RCS heb gelezen en er mee heb geexperimenteerd, ben ik razend enthousiast.

  Aangezien ik veel schrijf en veel verschillende versies van verschillende documenten bij moet houden, wil ik RCS gaan toepassen op mijn documentenstructuur.

  Daarnaast wil ik het toepassen op een server die ik beheer en wel op de meest gebruikte configuratie bestanden. Ook handig omdat enkele configuratie files door meerdere mensen beheerd worden.

  Ik wil graag weten of hier mensen zijn die voor persoonlijk documentbeheer of voor het beheer van configuratie bestanden ook RCS gebruiken en hoe dit in de praktijk bevalt.

  -Roeland
 • Ik zou altijd voor CVS gaan. RCS lockt een file, terwijl er met CVS meerdere mensen of er op meerdere machines gelijktijdig aan een bestand gewerkt kan worden. Daarnaast kan CVS eenvoudig als client-server systeem gebruikt worden.
 • [quote:6e3b313dff="danieldk"]Ik zou altijd voor CVS gaan. RCS lockt een file, terwijl er met CVS meerdere mensen of er op meerdere machines gelijktijdig aan een bestand gewerkt kan worden. Daarnaast kan CVS eenvoudig als client-server systeem gebruikt worden.[/quote:6e3b313dff]

  Voor programmeerzaken zou ik ook voor CVS gaan. Voor de doeleinden die ik omschrijf is dat niet nodig naar mijn mening.

  Mijn documentbeheer is iets dat ik in mijn eentje doe. Niemand gaat mijn columns of andere teksten bewerken, want niemand mag in mijn home directory komen.

  Bij server configuratie files is het ook niet nodig om meerdere mensen op meerdere machines tegelijk aan de files te laten prutsen. Dat zou eerder nuttig zijn om bijvoorbeeld een serie werkstations gelijk te trekken wat configuratie betreft.

  Voordeel aan RCS vind ik persoonlijk (smaken verschillen altijd natuurlijk) de zeer eenvoudige opzet. De RCS-archieven in de RCS directory, weet je altijd te vinden. RCS is vrij no-nonsense en het lokaal-gerichte vind ik plezierig. Vooral in deze situaties.

  -Roeland
 • Je kan even goed een lokale cvs repository draaien hoor…
 • Idd, wordt alles ook in 1 directory gezet. En het is vrij makkelijk om in de toekomst van CVS naar Subversion te gaan ;).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.