Vraag & Antwoord

OS Linux

Foto compilatie, Linux/BSD minded werkgroep (PCW), Groningen

Anoniem
rhkok
9 antwoorden
 • And now for something completely different. NedLinuxers en Box-Netters kennen de PCW al. Voor de mensen die mij (en de PCW) niet kennen een korte introductie.

  De PC-Werkgroep is onderdeel van de Jonge Onderzoekers Groningen. Dit jaar bestaat de werkgroep 12,5 jaar. Ik ben daar al die tijd bij geweest (tot '95 als bezoeker, daarna als begeleider (vrijwilligerswerk)). Drie dagen in de week gooi ik (samen met mijn collega's) de boel open en bied kinderen en vooral jongeren de mogelijkheid om in een zeer sociale omgeving bezig te zijn met Linux, BSD en allerlei andere leuke en leerzame dingen te doen, gerelateerd aan computers (denk ook aan security/systeem onderzoek, programmeren, etc.). Alles met OSS en Linux/BSD.

  Ik wil deze groep aan jullie voorstellen omdat ik zo nu en dan het woord PCW zal laten vallen in mijn postings (sorry, zit ingebakken ;)). Dan weten jullie iig waar ik het over heb.

  Compilatie van PCW-foto's:

  http://www.linux-box.nl/~roeland/foto/pcw/flashbacks/packet.dance/

  Alle foto's:

  http://www.linux-box.nl/~roeland/foto/pcw

  Fijne club. Ik vind het fijn dat ik lekker gebruik kan maken van oude hardware (en nieuwe ;)) en lang-vergeten programmeertalen, protcollen etc. (hm… Gopher, anyone? - gopher://gopher.aerv.nl:70/ ). Is namelijk het beste educatieve middel, geschiedenis.

  Dus bij deze, dit is dus de PCW. Linux en BSD walhalla voor Groningse jeugd en jongeren ^_^

  -Roeland
 • wie sponsort die club?

  d.
 • [quote:b13271850a="Dilbert"]wie sponsort die club?[/quote:b13271850a]

  De gemeente. Puur afhankelijk van subsidies. De Novell en SuSE vlag zijn aardigheidjes van Novell (hadden ook een keer software gedoneerd).

  Het zou fijn zijn als we een goede sponsor hadden die ons in de meeste dingen kon helpen…

  -Roeland
 • Zwijmel…

  Elke keer weer als ik foto's van de PCW zie, baal ik dat ik niet in Groningen woon. Aan de andere kant zou ik nooit weg willen uit Rotterdam, waarom is de PCW niet gewoon hier ;) :(
  Ik blijf het echt enorm gaaf vinden wat jullie daar hebben en doen Roeland. Het blijft een beetje de geekersdream. De sfeer straalt gewoon van de foto's af.

  Damn…
 • En ik woon er vlakbij, en ben er nog nooit geweest.

  (/me schaamt)
 • en ik woon nog steeds in Schoorl (bij Alkmaar) dus dat gaat ook moeilijk :D
 • Ik vind het wel tof wat daar gedaan is maar het is me nog niet helemaal duidelijk wat voor een club die Jonge Onderzoekers Groningen dan is. Hoe is die onstaan? En zijn er landelijk dan meer van dat soort clubs actief?
  Als ik me niet vergis heb ik hier al eens meer over gelezen op Linuxbox en vond het toen al geweldig, zoveel enthousiasme en clubgevoel. Graag zou ik willen weten hoe dit initiatief ooit van de grond is gekomen.

  stenux
 • [quote:3755de3d5b="danieldk"]En ik woon er vlakbij, en ben er nog nooit geweest.

  (/me schaamt)[/quote:3755de3d5b]

  <OT>
  Het is dan ook een club voor jonge onderzoekers en niet voor langharige filosofen ;) :P
  </OT>

  De grote vraag is natuurlijk of zoiets ook in Rotterdam zou zijn op te zetten. Ik neem aan de niet al het Nederlandse jonge computer intellectueel in het noorden van Nederland huist namelijk ;)
 • [quote:fe747f4551="Marcel de Reus"]
  <OT>
  Het is dan ook een club voor jonge onderzoekers en niet voor langharige filosofen ;) :P
  </OT>

  De grote vraag is natuurlijk of zoiets ook in Rotterdam zou zijn op te zetten. Ik neem aan de niet al het Nederlandse jonge computer intellectueel in het noorden van Nederland huist namelijk ;)[/quote:fe747f4551]

  En een jonge langharige filosofisch ingestelde onderzoeker uit het noorden…is die wel welkom ? ;-)

  Groningen is wel te doen met OV :-D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.