Vraag & Antwoord

OS Linux

met Swaret updaten naar Slackware9.1

Anoniem
Chestah
9 antwoorden
 • Is dit verstandig? want ik heb ooit gehoord van iemand (bilbo / danieldk) dat Swaret niet zo goede software zou zijn, En waar naar kan ik beter updaten, 9.1 of current?
 • Zal ik wel geweest zijn….. ben er niet kapot van.
  Maar dat betreft meer de methode in het algemeen, niet swaret specifiek.
  Het lijkt me momenteel zinvoller om naar current te gaan….. inmiddels rc2… is dus binnen afzienbare tijd dus V10.0.0
 • De methode kan handig zijn, omdat tussen current versies upgraden wat veel werk kan zijn, tenzij je met rsync mirrored. Swaret is bagger: absoluut niet KISS, sloopt vaak installaties, kan met je ld.so.conf gaan klooien, etc. Als je toch graag een upgrade tool wilt, ga dan voor slackpkg (uit de slackware-current extra/ directory), erg kiss, en rotzooit veel minder met je systeem…

  Overigens zijn in -current wel een aantal packagenamen veranderd, en zijn er een aantal packages toegevoegd die je misschien wilt hebben/nodig hebt. Daarvoor kun je het beste de changelog even raadplegen.

  Bekijk overigens het updating document in de hoofddirectory van de current tree. Daar staat de upgradevolgorde in die je moet handhaven (uit m'n hoofd: glibc, sed, pkgtools, de rest).
 • je moet dus alle packages manueel updaten met slackpkg ?
 • Manueel alles updaten is de meest betrouwbare maar ook de moeilijkste manier. Hoe het met slackpkg in z'n werk gaat weet ik niet eigenlijk. Vroeger heb ik swaret gebruikt en, ondanks de horrorverhalen die danieldk verkondigt, heeft me dat nooit problemen opgeleverd. Maar het is toch noodzakelijk om de changelog ook te volgen want herorganisaties van packages wordt niet opgemerkt door dergelijke tooltjes. De overgang van Xfree86 naar X.org (die nu in -current zit) gaat bv al niet automatisch.
  Nu heb ik voor de gein er eens slapt-get opgezwierd, ben eens benieuwd hoe lang het duurt eer dat m'n systeem sloopt.

  Als je nog niet zo bedreven bent met slackware en toch up-to-date wil zijn, raad ik je aan om ergens onofficiële iso's van 10.0RC1 of RC2 te downloaden en een verse install te doen (vermits je slackware 9.0 er nu toch ook nog maar een paar dagen opstaat). Het upgraden naar de definitieve 10.0 binnenkort zou dan ook niet veel meer om het lijf mogen hebben. Iso's van RC2 vind je op ftp://inferno.bioinformatics.vt.edu/linux-distros/slackware/slackware-current-iso/
 • dan ga ik tog maar even een oude hd van 5gb uit een oude pc slopen voor mn data en verse install via cd's doen, ik w8 denk ik totdat slackware 10 officieel uit is (geen beta dus)
 • Ach, de beta versies van slack zijn perfect stabiel over het algemeen. In elk geval stabieler dan de stabiele releases van de meeste andere distro's.
 • RC's zijn geen beta's hoor. Het zijn release candidate's. Met andere woorden, het zijn de mogelijke officiele 10.0's al, alleen de kleine foutjes worden nog weggewerkt. Prima stabiel dus.
 • Slackpkg is vergelijkbaar met swaret, maar veel simpeler. Net zo KISS als pkgtool of wat dan ook, geen overbodige zooi (zoals dependencies met ldd:p).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.