Vraag & Antwoord

OS Linux

Welke linux is het best i.c.m. XP machine en USB modem ADSL

Anoniem
Tekkie
11 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar een juiste Linux versie die goed omgaat met de huidige NTFS bestanden van mijn XP machine (moet dual boot worden) en die zonder moeite mijn Alcatel USB modem installeerd (Die groene rog van KPN).

  Ik word een beetje moe van Gates en zijn Windhoos versies dus wil toch mezelf meer verdiepen in Linux.

  :wink:
 • Ik ben zeer tevreden over SuSE samen met windows XP. Vooral omdat met SuSE een opstartdiskette kunt maken waarop je een dualboot opstartmogelijkheid krijgt. Je hoeftdus nit je MBR op je harde schijf te veranderen.
 • Kan suse dan ook goed met dat modem overweg?
 • [quote:f5b85a9955="waardd"]Ik ben op zoek naar een juiste Linux versie die goed omgaat met de huidige NTFS bestanden van mijn XP machine (moet dual boot worden) en die zonder moeite mijn Alcatel USB modem installeerd (Die groene rog van KPN).

  Ik word een beetje moe van Gates en zijn Windhoos versies dus wil toch mezelf meer verdiepen in Linux.

  :wink:[/quote:f5b85a9955]Je moet er wel rekening mee houden dat het erg 'gevaarlijk' is NTFS-bestanden te schrijven (lezen is geen probleem).

  Verder wordt die modem volgens mij in elke distributie goed ondersteund, hij is alleen niet overal even makkelijk in te stellen :). Er is wel goede documentatie op het internet beschikbaar waarin staat hoe je de modem werkent moet krijgen.
 • Het gaat ook voornamelijk om het lezen van die bestanden.
  Heb je misschien een goede link voor me. 1 had ik er al doorgekregen van een collega suse.de
 • Op ftp://ftp.nl.uu.net/pub/linux/suse/i386/ kun je een iso-bestand van Suse vinden. Deze downloaden en een op een cd branden. Je bezit dan suse personal. Via internet heel makkelijk uit te breiden tot suse prof. Ergens op dit forum staat wel hoe dat moet.
 • Even voor de duidelijkheid. Je moet dus ftp://ftp.nl.uu.net/pub/linux/suse/i386/9.1-personal-iso/SUSE-9.1-personal-x86.iso downloaden. Deze image kun je vervolgens met de optie 'Beeldbestand branden' in Nero omzetten in een bootable cd. Hiermee boot je en volg je de installatie. Na de installatie geef je in het configuratieprogramma YAST als ftp-installtiebron ftp://ftp.nl.uu.net/pub/linux/suse/i386/9.1 op en kun je extra software installeren.
 • Mandrake is natuurlijk ook een zeer goede optie :wink:
  Heeft goede ondersteuning in Nederland :D
 • Of Libranet 2.8.1 Flagship editie

  libranet 2.8.1 USB-modem ondersteuning
 • Libranet???

  Is dit een linux distro?? Nooit van gehoord….
 • [quote:b8ab4a8657="waardd"]Libranet??? Is dit een linux distro?? [/quote:b8ab4a8657]Libranet is gebaseerd op Debian. Zie deze site http://wiki.nedlinux.nl/index.php?page=Libranet

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.