Vraag & Antwoord

OS Linux

[pcw] Class'04 van start!

Anoniem
rhkok
1 antwoord
 • Ik heb een tijdje geleden over de PCW verteld, de computerwerkgroep voor jongeren in Groningen. Linux-only en erg goed bezocht.

  Voor de vierde keer organiseren we (ik, samen met mijn collega begeleiders) dit jaar Class, de 24-uur computermarathon / LAN Party. We zijn inmiddels vanaf tien uur vanmorgen van start en we gaan door tot morgenochtend.

  Het is leuk om te zien dat steeds meer Linux boxen meedoen op deze marathon. In 2001 was ik de enige met een Linux box, vandaag tel ik acht Linux computers, van de in totaal 30 deelnemers.

  Mijn box is aangesloten op een beamer, waarmee grafische Demo's en spectated games (Quake, ET, UT) in megaformaat op de muur geknald worden (bbdemo (aalib ascii demo) is gaaf op de muur).

  Verder heeft een van ons een Python/PHP/sh 'Shoutzor' systeem geprogrammeerd, waar een ander een webinterface voor heeft ontworpen. Een centrale versterker zorgt voor muziek, afgewisseld door Class-jingles. Iedereen kan muziek uploaden vanaf zijn PC naar een share, waarna iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete nummer. Continu muziek dus, erg gaaf, werkt geweldig. Het systeem is tevens voorzien van een command-line admin applicatie.

  Een enorme gekte en ik ben nog moe van gister (12 uur lang wezen voorbereiden).

  Fotooo's:

  http://class.linux-box.nl/04/photo/vrijdag/

  Een gave party dus, waarbij de belangrijkste elementen Linux-driven zijn.

  Ik hou via deze draad iedereen op de hoogte van nieuws etc.

  -Roeland

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.