Vraag & Antwoord

OS Linux

Netwerkverbinding + Red Hat 7.3 en Samba + XP

Anoniem
Mnijbroek
4 antwoorden
 • Dames / Heren,
  Linux Server is Red Hat 7.3
  default Samba package van Red Hat 7.3 (Versie voor mij onbekend).
  Client XP (voorheen W95).

  voorheen W95:
  Als er een netwerkverbinding gemaakt wordt (met de verkenner) via de W95 machine met de Red Hat Server, dan gaat dit snel. Responsetijd is perfect.

  Nieuwe Situatie XP:
  Als er een netwerkverbinding gemaakt wordt via de XP machine (met de verkenner), dan duurt dit 30 sec of meer. Responsetijd is hoog. Als de verbinding tot stand gebracht is, dan is de responsetijd perfect.

  Weet iemand waaraan dit kan liggen (mischien dat iemand hier ervaring mee heeft) en hopelijk een oplossing???.. BVD!. Ik verwacht dat het door XP komt als client, maar verwacht eerder hier een antwoord dan op het Windows forum (want als ze daar linux / samba lezen, dan is het gebeurd!) :-?
 • Ik weet dat samba3 veel verbeteringen biedt voor xp als client. Misschien iets om te proberen…
 • hoi,

  ik heb ook last gehad met de comunicatie tussen xp en een linux machine, ik heb het idee dat micro$oft er dingen heeft ingebouwd om slecht samen te werken met linux, want ik had ooit een ftp server op xp draaien (slecht) en geen enkele linux machine kon op die ftp server terwijl elke win machine er op kon.
 • Wat ook kan helpen…. let op encryptie van passwords…. win95 werkt zonder encryptie; als dat goed werkte betekent dat samba ook zonder encryptie stond ingesteld. Bij winxp staat encryptie standaard aan…. zet of encryptie in winxp uit of in samba aan.

  Kan helpen….

  Maar samba3 is zeker de moeite waard….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.