Vraag & Antwoord

OS Linux

KNOPPIX 3.1

Anoniem
None
18 antwoorden
 • [quote:51ca286a4c="r.bornkamp"]
  Is dat K3B een programma? Hoe krijg ik dat aan de praat?
  [/quote:51ca286a4c]Dat is iid een programma. Staat ergens in het "start" menu. Gewoon opstarten, dat wijst zich vanzelf.
 • Hallo,
  Ik zit met het probleem dat in mijn andere computer de harde schijf "van slag" is (zie onderwerp: harde schijf defect?" gisteren in dit forum.
  Nu schoot me te binnen dat ik nog ergens een Knoppix 3.1 CD had liggen. Die in de computer gestopt - en warempel, ik kan de bestanden weer benaderen!
  Maar - tenzij er tips komen waarmee ik de schijf kan redden - hoe kan ik nu een verbinding met m'n netwerkje maken, zodat ik de bestanden over kan zetten?
  Ik zal ijverig verder snuffelen of het me zonder hulp lukt, maar waarschijnlijk ben ik bezig het wiel uit te vinden en is er iemand die me dat gewoon kan vertellen. Of misschien gaat het helemaal niet?
  Mijn dank voor elke tip!
  Rob
 • Knopix is gebaseerd op een Linux kernel, ik denk daarom dat je beter deze vraag in het Linux forum kunt stellen.
 • Dat netwerk verhaal moet gewoon kunnen. Ik ben verre van een Linux expert, dus hoe dat moet kan ik je helaas niet vertellen. Ik weet niet of je over een CD brander in die PC beschikt, maar anders kun je het spul misschien via die weg redden. Met Knoppix kun je nl. vrij gemakkelijk een CD branden (K3B). Voorwaarde is wel dat je en een CD-rom speler (booten Knoppix) en een aparte brander moet hebben. Je kun niet booten en branden in dezelfde drive.
 • Johnny321: Dat bedacht ik later ook… maar ik moest eerst even een paar andere dingen doen. Bedankt voor de tip.
  Captain_K: Er zit inderdaad een CD-speler en een aparte brander in.
  Is dat K3B een programma? Hoe krijg ik dat aan de praat?
  Eveneens bedankt!
  Rob
 • Met Knoppix 3.1 kan ik op mn XP-pc gewoon via mn internet-pc (Win98) het internet op, dus de overige netwerkverbindingen zouden dus ook gewoon moeten werken.
 • knoppix moet wel werken alleen je moet even zoeken of je ergens een ethernet device oid moet kiezen en aanzetten :wink:
 • Ja, internet is geen probleem. Maar LAN is blijkbaar niet zo eenvoudig…
  Dat ben ik nog aan 't uitzoeken.
  Dat K3b heb ik gevonden (in System), maar ik ben er nog niet achter hoe het nu werkt. Dwz, ik weet niet hoe ik de files die ik wil kopiëren op de (defecte) HD kan vinden. Met Konqueror gaat dat wel. Als ik daar hda1 aanklik, dan krijg ik gelijk een overzicht van wat er op staat. Maar als ik dat in K3b doe, dan krijg ik de mededeling dat die naam al bestaat - het moet dus kennelijk anders, maar hoe? Kan je niet gewoon "browsen"?
  Enfin, we zoeken voort…
  Alvast bedankt,
  Rob
  • [quote:160cae4e4e="r.bornkamp"]Dat K3b heb ik gevonden (in System), maar ik ben er nog niet achter hoe het nu werkt. Dwz, ik weet niet hoe ik de files die ik wil kopiëren op de (defecte) HD kan vinden. Met Konqueror gaat dat wel. Als ik daar hda1 aanklik, dan krijg ik gelijk een overzicht van wat er op staat.[/quote:160cae4e4e] Bij mij in Knoppix 3.4 staat K3b in Multimedia. Eerst zou je op de KDE desktop moeten klikken op harddisk hda1. Deze partitie is dan gemount. Dan klik je in K3b op de hoofdmap, en mnt en hda1.
  • Wat ik nog welleens doe is een HD aansluiten op de 'ongelukkige' pc en dan boot ik vervolgens met knoppix (of een speciale mini distro op 3 schijfjes) en dan mount ik de beide hd's en copieer ik de directorys m.b.c. mc.
   Volgens mij zit daar ook netwerk support in ?
  • Ik ben sowieso al geen computerexpert, maar Linux is voor mij helemaal vreemd :-( Wat is in mounten eigenlijk en hoe doe ik dat?

   Rob
  • [quote:dc9a5eb9c8="r.bornkamp"]Wat is in mounten eigenlijk en hoe doe ik dat? [/quote:dc9a5eb9c8] Dat vind je op deze site http://susehelp.l4l.be/console/mount.html
  • Vóórdat iemand dit gaat lezen: bij de derde keer proberen lukte het wel… al weet ik niet waardoor! Dus sla dit verhaal maar over. Ik ga nu eerst aan de slag of ik het netwerk aan de gang kan krijgen!



   Nog wat anders: ik heb begrepen dat de laatste versies van Knoppix (3.4) een programma bevat wat het netwerk instellen misschien wat eenvoudiger maakt (ik druk me voorzichtig uit…)
   Nu heb ik de ISO gedownload en op een RW-schijfje gebrand. Maar er is iets raars aan de hand (of waarschijnlijk doe ik het niet goed…), vóór het branden komt Nero met een mededeling dat het bestand nogal groot is en pas na het branden gefinaliseerd kan worden - en of Nero dat mag doen. Ik heb ja geantwoord. Maar na afloop van het branden blijft het programma staan, het kruisje rechts boven is vervaagd, je kan dus alleen minimaliseren op maximaliseren, maar niet afsluiten.
   Kijk ik later op het schijfje, dan staat er een xxx.iso van ca. 700 MB op en niet afzonderlijke files zoals op de 3.1-schijf die ik bijna 2 jaar geleden gemaakt heb (maar ik weet niet meer hoe!).
   Moet ik soms een zelfstartende schijf maken ipv een data-schijf?

   Ik hoop dat iemand me de juiste weg kan wijzen. Alvast bedankt!

   Rob
  • je moet een iso branden, nu heb je waarschijnlijk een dataCD gebrand waar je dat file op hebt gezet.

   Zoek naar een optie als image branden of iso branden.
   (weet effe niet hoe dat in nero heet…)
  • Nu je 't zegt - dat heb ik inderdaad de laatste keer gedaan… en dat werkte. Bedankt!
  • als je wel een internetverbinding kunt maken, geen LAN of brander aan de praat krijgt.. dan kun je de belagrijke bestanden via webmail altijd nog verzenden of als je ergens ruimte genoeg hebt via ftp uploaden…
  • Bedankt voor je tips, André.
   Maar uiteindelijk heb ik de belangrijkste bestanden gebrand (op RW gelukkig). En tenslotte heb ik de boel maar de boel gelaten en windows opnieuw geïnstalleerd. Uiteindelijk bleken de belangrijkste bestanden er nog te staan…

   Nogmaals bedankt

   Rob
  • Nog een handige rescue cd : http://trinityhome.org/trk/
   Eerst goed lezen, want je kunt namelijk onherstelbare schade aan richten.

  Beantwoord deze vraag

  Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.