Vraag & Antwoord

OS Linux

[Fedora Core 2] Nvidia drivers

Anoniem
nefertitis
5 antwoorden
 • Ik heb nu al meerdere malen geprobeerd om nvidia drivers aan de gang te krijgen op mijn bakkie. Het wil echter totaal niet lukken. Ik wil wel eerst even kwijt dat ik zelf niet echt een programmeur ben (tenzij het om php gaat).

  Mijn bakkie;
  AMD Athlon XP 2200+
  1024 DDR
  Geforce 4 TI 4200

  Ik draai sinds vandaag weer Fedora Core 2, een OS waarop het mij nog nooit gelukt is om de Nvidia drivers werkende te krijgen. Het is voor mij een must om dit voor elkaar te krijgen, aangezien ik in een quake 3 clan speel en dus wil kunnen gamen. Op Fedora Core I is het me altijd gelukt, maar nu dus niet meer sinds core 2. Mijn probleem:

  Ik log in als root, ik download de laatste package van NVIDIA, ik doe telinit 3, ik installeer de package, alles lijkt goed te gaan. Ik start X weer op, verander mijn xconf file, start pc opnieuw op en X start met geen mogelijkheid meer op. Ik heb nog aardige tijd lopen googlen en heb artikelen gevonden zoals http://www.thelinuxpimp.com/main/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=568 . Deze opties heb ik ook geprobeerd maar met die kernel krijg ik hetzelfde probleem. Het is een aantal keer zo ver gegaan dat ik Fedora Core 2 in totaal 3 keer op een dag opnieuwe heb geinstalleerd, nog steeds zonder resultaat. Heeft iemand misschien specifieke suggesties over hoe dit op te lossen.

  Bij voorbaat grote dank.
 • Wat voor foutmelding krijg je ?

  Heb je de XF86Config wel aangepast aan de nieuwe driver ?
 • De site met een kernel-2.6.5-1.358.8kstacks.i686.rpm ken ik niet. Ik dacht zelf dat je het beste de kernel-source-2.6.7-1.486.noarch.rpm en kernel-2.6.7-1.<cpu-architectuur>.rpm kan downloaden vanaf http://ftp.kspei.com/pub/arjanv/2.6/RPMS.kernel/ Als je pc 2 cpu's hebt, of een Pentium 4 HT, download je uiteraard een smp kernel. Nadat je die twee rpm's hebt geïnstalleerd, en de pc opnieuw hebt opgestart, zou je de nvidia driver moeten kunnen installeren.
 • Gebruik je wel de laatste 61.06 drivers van Nvidia?
  Deze ondersteunen o.a. de 4kstack kernels die in Fedora Core 2 worden gebruikt.
 • [quote:620d37b732="dinAlt"]Gebruik je wel de laatste 61.06 drivers van Nvidia?
  Deze ondersteunen o.a. de 4kstack kernels die in Fedora Core 2 worden gebruikt.[/quote:620d37b732]

  Ben er vandaag achter gekomen dat deze versie van de nvidia drivers inderdaad wel perfect werken in Fedora Core 2. Na talloze problemen met de oude drivers werd ik vandaag door een maatje op de hoogte gesteld dat er nieuwe uit waren. Deze drivers werken zonder problemen op de manier die in de readme aangegeven staat.

  Bedankt voor de tips iig :).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.