Vraag & Antwoord

OS Linux

[Fedora Core 2] SSH met blijvende sessie?

Anoniem
Skoezie
8 antwoorden
 • Mijn tweede vraag op dit forum :). En de derde zit hier ook bij .

  Ik heb zowel mijn server als mijn desktop pc nu goed draaiende op Fedora Core 2, en na 2 dagen nog steeds geen drang om windows te installeren. Dit wil ik graag zo houden. Ik heb thuis een KVM switch staan waarmee ik beide computers dus kan beheren, maar als ik naar een lanparty ga is het vaak zo dat servers in een apart deel van de zaal komen te staan en dat je je server van afstand moet kunnen beheren. Nu heb ik net het fenomeen SSH uitgevonden waarmee ik remote op mijn server kan inloggen. Ik heb ook een sh bestandje geschreven om mijn quake server op te starten. Ik kan dus remote mijn server opstarten, maar mijn probleem is dat zodra ik de terminal waarin ik em opgestart heb afsluit, mijn q3 server pleitos is. Er is vast wel een manier in de vorm van een commando om dat proces op mijn server te laten lopen…Iemand met een gouden tip?

  Mijn andere vraag gaat over iets heel anders. Ik heb op mijn eigen pc een aantal partities waar ik mijn zooi op gooi. Deze staan, heb ik uitgevonden, netjes gerangschikt in mijn fstab bestand. Ik heb uit ervaring al mijn schijven vfat gemaakt, aangezien dit wel ondersteund word door FC2. Mijn fstab ziet er als volgt uit:

  [code:1:328496e3e3]
  LABEL=/ / ext3 defaults 1 1
  none /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0
  none /dev/shm tmpfs defaults 0 0
  /dev/hda5 /dvd vfat defaults 0 0
  none /proc proc defaults 0 0
  /dev/hdb5 /stuff vfat defaults 0 0
  none /sys sysfs defaults 0 0
  /dev/hda6 /zooi vfat defaults 0 0
  /dev/cdrom /mnt/cdrom udf,iso9660 noauto,owner,kudzu,ro 0 0
  /dev/cdrom1 /mnt/cdrom1 udf,iso9660 noauto,owner,kudzu,ro 0 0
  /dev/fd0 /mnt/floppy auto noauto,owner,kudzu 0 0


  [/code:1:328496e3e3]

  Zoals te zien is heb ik in totaal 3 vfat schijven. Deze kan ik allemaal goed gebruiken, alleen heb ik het probleem dat ik als niet-root user geen schrijfrechten heb op deze schijven. Wat moet ik precies aanpassen in mijn fstab file om dit te verhelpen? Kan iemand me uitleggen hoe dit file precies werkt / wat het doet? Mijn eigen idee is dat het een file is die de hardware die er is simpelweg een plek geeft in het bestandsysteem…zie ik dat goed?
 • Hoi,

  about je eerste vraag: plaats achter het commando een & (ampersand), dan wordt het op de achtergrond gedraaid. Zou moeten blijven draaien als je sessie wordt verbroken.

  de 2e: man fstab.
  Deze "oplossing" zal je nog vaak te horen krijgen. Iha kan je van commandos meer te weten komen door in te typen "man <commando>".
  Een uitgebreiderde versie door info commando.
  En weet je het commando niet, dan typ je apropos <trefwoord> (bv apropos copy leert je dat het commando cp gebruikt kan worden…

  Kom je er niet uit, dan kan je natuurlijk altijd de community te hulp roepen; da;s een van de leukste dingen van linux ;-)
  (en overigens: je eerste ubderstanding over fstab is juist!)
 • [quote:aca89ed71f="GoRoW"]Ik heb ook een sh bestandje geschreven om mijn quake server op te starten. Ik kan dus remote mijn server opstarten, maar mijn probleem is dat zodra ik de terminal waarin ik em opgestart heb afsluit, mijn q3 server pleitos is. Er is vast wel een manier in de vorm van een commando om dat proces op mijn server te laten lopen…Iemand met een gouden tip?[/quote:aca89ed71f]

  Start e.e.a. met een '&' er achter en 'nohup' er voor.
  Dus:
  [code:1:aca89ed71f]
  nohup startquake &
  [/code:1:aca89ed71f]

  Nohup voorkomt dat er een signal verzonden wordt naar het quakescript bij het uitloggen.
 • Tnx voor de replies. Het principe dat er een hele community is die je graag te hulp schiet is echt erg rustgevend :). Fstab ben ik nu achter. Als ik echter mijn quake server opstart met het volgende commando:

  [code:1:56680c186b]> nohup sh host.sh & [/code:1:56680c186b]

  en vervolgens mijn terminal afsluit, dan draait het proces niet meer. Als ik hetzelfde doe en mijn terminal aan laat staan kan ik wel gewoon joinen, dus het proces wordt wel gestart. :S
 • wat is de inhoud van host.sh?
  Het lijkt me dat je er geen sh voor hoeft te zetten in het commando.
  Effe speculeren:
  nohup wordt nu uitgevoerd voor sh, en niet voor je script host.sh.
  waarom zet je sh ervoor?
  probeer
  >nohup ./host.sh &
 • met sh voer je bestanden uit die niet de exec bit aan hebben:
  als je het betreffende bestand chmod naar +x (of 700 voor mij part) dan is het zonder sh uit te voeren (dus ./bestand.sh)
  de sh bestand.sh manier is gewoon een soort redirect naar /bin/sh die het bestand uit zal voeren.
 • zo snel jij dus dat scriptje draait, en je sessie blijft geopend draait je server, met het commando screen kunje een sessie later weer oppakken terwijl je je ssh-window sluit… ik zou hier wat mee stoeien ik weet niet hoe het werkt, maar ik hoorde het vandaag op mijn stagebedrijf
 • [quote:2e60f6fa9e="GoRoW"] Nu heb ik net het fenomeen SSH uitgevonden waarmee ik remote op mijn server kan inloggen. Ik heb ook een sh bestandje geschreven om mijn quake server op te starten. Ik kan dus remote mijn server opstarten, maar mijn probleem is dat zodra ik de terminal waarin ik em opgestart heb afsluit, mijn q3 server pleitos is. Er is vast wel een manier in de vorm van een commando om dat proces op mijn server te laten lopen…Iemand met een gouden tip?
  [/quote:2e60f6fa9e]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.