Vraag & Antwoord

OS Linux

Mounting probleem voor NTFS met Knoppix

Anoniem
yohanman
5 antwoorden
 • Allereerst: ik heb heel hard gezocht in de FAQ's om mijn probleem terug te vinden, helaas zonder resultaat.

  Plotseling hield mijn windows configuratie er mee op. Wat ik ook probeerd, ik kreeg 't niet meer aan de gang, terwijl er een paar erg belangrijke bestanden op staan!
  Toen dacht ik aan knoppix. Downloaded 3.4 en kreeg 't aan de gang vanaf CD. Sinds ik een complete newbie ben, kon ik niets van mijn schijf te zien krijgen.

  I leerde in forums zoals deze dat ik dit commando moest geven:

  mount -t ntfs /dev/hda1 /tmp/hd (after I mkdir'ed /tmp/hd).
  Gedaan, met dit als reply:

  wrong fs type, bad option, ad superblock on /dev/hda1, or too many mounted file systems (could this be the IDE device where you in fact use ide-scsi so that SR0 or SDA or so is needed?)

  Wat betekend dit? Wat moet ik doen? Ideeen?
 • Mischien dezelfde reden als waarom die schijf ermee stopte?
  Kapot bootrecord en wat niet meer?
 • Als het je partietable is die naar de klote is, valt er overigens nog wel wat te redden. Was je HDD 1 grote partitie? Wat je kunt doen is namelijk met het programma 'cfdisk' van de Knoppix cd dan een nieuwe partitietabel aanmaken over de oude heen (de partities moeten dan dus wel exact even groot zijn als ze vroeger waren). In tegenstelling tot MS fdisk hoeven de partities daarna niet opnieuw geformateerd te worden en kunnen ze daarna wel gewoon weer benadert worden. Ik heb zo al een aantal malen data van anderen weten te redden.
 • Er is ook een speciale linux distro (ga hem binnekort zelf eens proberen) die speciaal is gemaakt voor systeem rescue.
  Ik weet niet hoe goed het is, maar ook zeker het proberen waard.
  Je kunt er [b:bb48d55427]hier[/b:bb48d55427] meer over lezen.
 • Enorm bedankt voor de hulp.
  Probleem lijkt toch de schijf zelf te zijn. Nadat ik alle hoop opgegeven had, en winXP er opnieuw op wilde zetten, wilde zelfs dat niet meer lukken.. Deze Samsung SATA schijf komt er bij mij niet meer in!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.