Vraag & Antwoord

OS Linux

Uitslag Officieuze Computer!Totaal Linux Awards 2004

Hallo allemaal, Hier de uitslagen van de linux awards voor 2004. De uitslagen van 2003 vind je [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=642140#642140]hier[/url] [list=1:18824666df] [*:18824666df][b:18824666df][url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=122225]Beste Linuxserver:[/url][/b:18824666df] [list=1:18824666df] [*:18824666df]Slackware is dit jaar de grootste met 30% van de stemmen. Da's 8% meer dan vorig jaar [*:18824666df]Debian behaalt net als vorig jaar 12% van de stemmen en stijgt daardoor van 3 naar 2. [*:18824666df]RedHat is redelijk gekelderd in de lijst. Zou het wijzigen van de strategie van RH hier aandeel in hebben? Van de 38% van vorig jaar is er nog maar 18% overgebleven. ReHat zakt van de eerste naar de derde plek. [*:18824666df]Ook SUSE zakt procentueel, van 9% naar 6%, en moet daardoor de vierde plek delen met Gentoo, die net als vorig jaar ook 6% van de stemmers behaalt [/list:o:18824666df] [*:18824666df][b:18824666df][url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=122755]Beste Linux-desktop:[/url][/b:18824666df] [list=1:18824666df] [*:18824666df]Een verrassende overwinning voor Slackware. Alhoewel deze distributie niet bekend staat als een typische desktop-distributie haalt hij 21% van de stemmen binnen. [*:18824666df]SUSE klapt van marktleider terug naar de 2e plek, met een aandeelverlies van maar liefst 14% [*:18824666df]Mandrake en Gentoo staan ook dit jaar op een gedeelde plek, met beide 14% marktaandeel. [*:18824666df]Op desktopgebied heeft de verschuiving van RedHat een klein marktverlies opgeleverd. Fedora staat op plaats 4 met 12%. 3% van de RH-gebruikers is deze distro nog trouw, waardoor het totale aandeel RH/Fedora op 15% uitkomt, 2% minder dan vorig jaar. [/list:o:18824666df] [/list:o:18824666df]

0 antwoorden

    Beantwoord deze vraag

    Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

    Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.