Vraag & Antwoord

OS Linux

Geen Windows boot meer na install SUSE

Anoniem
maximilaan
11 antwoorden
 • Ik ben hier verder niet echt in thuis dus maak het aub niet te moeilijk. :wink:

  Ok ik heb 3 schijven in m'n PC hangen. Schijf 1 was 1 Windowspartitie met XP Prof erop. Ik maak met Partition Magic een aparte partitie aan om daar SUSE9.1 op te installeren. Ik start de SUSE installatie en gebruik GRUB als bootloader. Voor zover ik eruit begreep zou SUSE setup gewoon die door mij gemaakte partitie gebruiken om SUSE op te installeren.

  SUSE start gewoon, maar wanneer ik in GRUB Windows kies krijg ik de volgende melding.

  [code:1:8ffef53c5b]root (hd0,0)
  Filesystem type unknown, partition type 0x7
  chainloader +1
  [/code:1:8ffef53c5b]

  Wanneer ik in SUSE naar de bootloaderconfig kijk staat er dat hda1 de Windowspartitie zou moeten zijn.

  Graag zou ik mijn Windows gewoon weer laten booten zonder een reinstall te moeten doen.

  Iemand een idee hoe dit op te lossen?

  Alvast bedankt,
  Michel.
 • [quote:b20333dbd5="Boerke87"]SUSE start gewoon, maar wanneer ik in GRUB Windows kies krijg ik de volgende melding.[code:1:b20333dbd5] root (hd0,0)
  Filesystem type unknown, partition type 0x7
  chainloader +1 [/code:1:b20333dbd5][/quote:b20333dbd5] Probeer het op te lossen met de info in de SuSE Support database http://portal.suse.com/sdb/en/2004/05/fhassel_windows_not_booting91.html
 • als je nog een stapel C!T heb dan kun je in het blad nr 1 2003 lezen hoe je het beste kunt doen.. als je geen abo ben of je hebt m niet meer dan wordt het lastig.. :-?
 • [quote:ece3998ce7="ThaOdie"]als je nog een stapel C!T heb dan kun je in het blad nr 1 2003 lezen hoe je het beste kunt doen.. als je geen abo ben of je hebt m niet meer dan wordt het lastig.. :-?[/quote:ece3998ce7]

  En als ThaOdie nou gewoon ff verteld wat er in dat nummer staat. Dan ben ik ook geholpen. :D
 • [quote:d61a5b0842="Roach"]En als ThaOdie nou gewoon ff verteld wat er in dat nummer staat. [/quote:d61a5b0842] Ik heb die C!T nr 1 2003 hier ook. Het artikel gaat over het installeren van SuSE 8.1. Waarbij voor het partitioneren gebruik gemaakt wordt van PartitionMagic 7.0. Het artikel bestaat uit 5 bladzijden. Ik heb overigens geen idee waarom ThaOdie dit artikel aanbeveelt als oplossing. Als je dit artikel alsnog wilt lezen, kun je het bij IDG nog wel kopen als PDF voor 55 eurocent. http://shop.idg.nl/info.php?id=24
 • Met de suse cd kun je toch van alles herstellen/veranderen? Ik zou eerst grub veranderen en op je suse partitie zetten.

  Via de WinXP cd via recovery dan 'fixmbr'. Dat herstelt de windows mbr in ieder geval zodat je weer in windows kunt komen.

  Als het dan nog mis gaat is er in ieder geval iets van de windows installatie beschadigd en heb je een probleem. Suse kun je dan weer terug krijgen met de suse cd, die ook als een 'opstartdiskette' werkt.

  Natuurlijk kun je als het goed gaat ook niet meer in suse komen. Je kunt het programma Bootpart (zoeken via Google) gebruiken om vervolgens Suse aan je windows mbr toe te voegen. Of suse laten booten met de cd. Of het nog eens te proberen met een nieuwe suse installatie.
 • Dit probleem kun je omzeilen door Grub vanaf een diskete te laten opstarten, je MBR blijft dan onaangeroerd. Starten vanaf een diskette kost haast geen extra tijd In Yast kun je aangeven hoe je Grub wilt starten
 • Volgens mij heeft het probleem van de topicstarter niks te maken met grub

  Max
 • [quote:a1b35af0e3="maximilaan"]Volgens mij heeft het probleem van de topicstarter niks te maken met grub

  Max[/quote:a1b35af0e3]vertel, vertel, vertel….vertel, vertel, vertel…. ;)
 • Tja, lees de eerste twee postings ;)

  Max
 • Ik nam aan dat Boerke87 die al gelezen had en blijkbaar niet tot een oplossing gekomen was…
  Het is wel stil mbt Boerke87….
  Boerke87: vertel…….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.