Vraag & Antwoord

OS Linux

Webserver op RedHat 7.3/8.0

Anoniem
SAPPhIRE
3 antwoorden
 • Hallo,
  Ik ben van plan binnenkort een kleine webserver te starten die bij mij thuis draait. Op de computer die ik ervoor ga gebruiken (en die 24 uur per dag aan zal blijven staan) wil ik wegens veiligheid en stabiliteit Linux installeren. Ik heb nog niet zo heel veel ervaring met Linux maar ik werk er al een tijdje mee op mijn pc. Van RedHat 8.0 Prof heb ik de "doosversie" een keertje gekocht bij HCC Alt0128. Dit lijkt mij op zich een goede distro voor zo'n server, maar de computer is maar 350 mhz en heeft 128 mb RAM. Dat is volgens de system requirements van RH8 te weinig, want ik heb minimaal 400 nodig… Nou weet ik wel dat Windows ook draait op lagere dan de officiele specs, maar ik wil wel een btje soepel runnen, en ook meerdere connections en programma's tegelijk kunnen runnen. Daarom leek v7.3 mij geschikt, omdat deze lagere specs nodig heeft, en wel vaker ingezet wordt op webservers.

  Maar to the point: Ik denk dat Redhat 8 in ieder geval alle benodigde onderdelen voor een webserver aan boord heeft (PHP en Apache). Ik wil deze server namelijk vooral runnen wegens het ontbreken van een PHP host zonder reclame en kan zelf ook wel een kleine site runnen op mijn breedbandverbinding.

  Kan iemand mij vertellen hoe ik zo'n server in de lucht krijg, (port forwarding (op port80 of een andere poort) is geen probleem op mijn router) of anders een link/document sturen hoe ik eea voor elkaar krijg.

  Verder wil ik graag phpmyadmin gebruiken om de mysql database te beheren, kan ik dit runnen met redhat???

  Alvast bedankt voor jullie aandacht

  Groetjes Lennard
 • Ik heb er verder niet zo super veel verstand van maar ik weet zeker dat de computer meer als snel genoeg is.
  Ik heb een 233 (naar 133 geklockt voor passieve koeler) met 128 mb met daarop slackware 10.0 lopen en dit is dus de nieuwste slack.
  Een x loopt hier natuurlijk bagger op (werkt wel maar niet echt snel) maar dat heb je toch niet nodig op een server.
  Uiteindelijk komt er toch geen monitor aan en ga je toch via een ssh onderhoud plegen.
 • Zo deed ik dat: http://mrlee.homelinux.net/Moodle-ELO.htm

  Mijn test-opstelling was ook een kleinere server; PII266 met 128 Mb RAM. En dat ging prima. De echte werd een PIII933 met 512 Mb RAM. Ook met RedHat8.

  Zonder het grafische spul, draait het als ene tierelier!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.