Vraag & Antwoord

OS Linux

Jack

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik heb nu een goede cli ogg/mp3 ripper gevonden _met_ freedb support en geavancheerde opties, namelijk Jack. Er is echter 1 puntje waar ik nog niet helemaal uitkom, namelijk het volgende:
  Jack ript automatisch de cd in /dev/cdrom naar de map Artiest/CD-title en noemt de nummers volgens een door de gebruiker opgegeven schema, ik gebruik daarvoor Tracknummer-Tracktitle (Jack zet daar automagisch .ogg achter).
  Om de variabelen in te vullen (daar bedoel ik dus Tracktitle etc mee) gebruikt Jack de freedb entries. Ook gebruikt hij deze om de id3 tag aan te maken. Dat gaat allemaal prima, _maar_ ik wil geen hoofdletters en spaties in mijn file en dirnames. Wat er dus moet gebeuren is dat bijvoorbeeld de bandnaam Bad Religion bij het aanmaken van de dir in bad.religion wordt verandert en dat een tracktitle als The Automatic Man in the.automatic.man
  Nu is Jack een python programma, maar ik kan slecht heel minimaal python (dwz ik kan het met veel moeite volgen). Het moet echter mogelijk zijn om in de regels waarin de dirs en de files worden aangemaakt eerst een bewerking op de namen uit te voeren. Ik kan alleen niet vinden waar de files en dirs worden aangemaakt en ik weet ook niet hoe ik een dergelijke bewerking in python uitvoer (spaties in punten veranderen en hoofdletters in kleine letters), dus ik vroeg me af of iemand van jullie zo goed wil zijn me daarbij te helpen?
  De sources van jack zijn hier te vinden.
  Alvast mijn eeuwige dank ;)
 • Met enige kennis van sed moet het toch ook wel lukken? Is een omweg, maar wel iets makkelijker, denk ik.
 • Kan ook, dan moet ik na het rippen sed eroverheen halen, maar zeg nu zelf het is toch een stuk strakker alles in een keer te fixen :)
 • Zover ik het snel even bekijk kun je het beste de boek aanpassen in jack_ripstuff.py.

  Lowercase kun je maken met: low(string)
  Om de spaties te verwijderen kun je: replace(string, oud, nieuw) gebruiken
 • Daniel zou je me in je oneindige goedheid nog wat verder willen helpen, want ik kom er echt niet uit. Ik snap nog steeds niet echt waar nu precies de files worden aangemaakt, maar ik vermoed dat track_names (ik neem aan dat dat een variabele is) de uiteindelijk naam van de track bepaald.
  Ik heb echter geen idee waar en hoe precies ik dit verhaal dan moet bewerken. Ook snap ik niet waarom ik niets van rename_fmt terug zie, dit is de optie waarmee je de volgorde van arties, nummer, tracktitle, etc in de bestandsnaam bepaald.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.