Vraag & Antwoord

OS Linux

Fedora Core 2 downloaden? Dan ff lezen

Anoniem
Marcel de Reus
14 antwoorden
 • Idd, Mandrake is volledig OSS en dat hebben ze overigens ook eens bij Linux Starter gedaan. En SuSE is sinds YaST vrijgegeven is volgens mij ook helemaal verspreidbaar, met winst. (En dan bedoel ik, want op de packaged versie staan wat commercieele programma's die afaik niet zomaar doorgekopieerd mogen worden door anderen)
 • [quote:d22d90c933="M.V. Wesstein"]Tja Marcel, ik kan het niet eens met je oneens zijn… Toch moet je hier het commerciele aspect niet uit het oog verliezen: Suse en Mandrake vragen wss meer dan RedHat/Fedora om een distro op schijf te zetten (en commercieel te verkopen, hier ligt de clou!) Tuurlijk zijn ze met Debian of Slackware nóg goedkoper uit, maar ja: dat zijn nou niet bepaald de meest startersvriendelijke distro's ;)

  Groet, M.V. Wesstein[/quote:d22d90c933]

  Debian, Slackware en Gentoo installeren zich misschien iets moeilijker (hoewel ik dat betwijfel). Maar je leert er 1000 x meer van dan van die andere troep.
 • De nieuwe Linux Starter (door de makers van het Linux Magazine) is uit. Deze keer met Fedora Core 2 op 2 CD's. Voor nog geen 9 Euro (onze Zuiderburen betalen een Eurootje meer) naast de genoemde CD's ook een leuk installatie annex kennismakings gidsje. Met stipt veel zaken aan, oa het samenspel met Windows, branden van CD/DVD's, het onderhoud aan je Linuxsysteem en ook erg handig: hoe te werken met de commandline. Uiteraard kan men niet zo diep in de materie duiken, maar de mogelijkheden worden wel duidelijk.

  OK, de gevorderden hebben er mss niet zo veel aan, maar voor nog geen 9 Euro heb je wel een bootable dubbel-CD met FC 2 tot je beschikking, plus een leesbaar gidsje voor de geinteresseerde newbee in je omgeving ;) Ik heb iig geen spijt van de aankoop :)

  Groet, M.V. Wesstein
 • ik heb hem gekregen bij mij linux for dummies boek en het is de fendora 2 dvd dus er zit meer op.. 8)
 • Ik heb gewoon de 4 cd's gedownload. Ik heb het blad wel gekocht, staan altijd wel bruikbare dingen in voor mij :). Bijvoorbeeld het verhaal over branden van dvd's is erg interessant. Tnx voor de tip !
 • ThaOdie, lezen is ook een vak: ik had het niet over dat dummies _boek_ maar een installatiegidsje. Daar zit dus géén DVD bij, maar gewoon de 2 CD's die ik al noemde. Reden: niet iedereen heeft het geld de allernieuwste hardware te kopen en daarom zullen er nog veel mensen zijn die 'alleen maar' een CD-R spelertje hebben. Dat dummiesboek zal ook flink dieper in gaan op diverse onderwerpen, maar ja: daar is het een dik boek voor :roll: Dat er op een DVD meer data staat weet ik ook wel, maar de makers hadden gewoon niet zo veel ruimte (budgetair gezien ;))….

  Groet, M.V. Wesstein
 • Ik vraag me af of het wel zo handig is FC2 te leveren bij een blad dat voor 'starters' bedoelt is. Een dergelijke bleeding edge distro is toch enigzins riskant voor een vlekkeloze kennismaking. Ze zijn echter bij de Linux Magazine nogal gek op RH (en nu dus Fedora).
 • Tja Marcel, ik kan het niet eens met je oneens zijn… Toch moet je hier het commerciele aspect niet uit het oog verliezen: Suse en Mandrake vragen wss meer dan RedHat/Fedora om een distro op schijf te zetten (en commercieel te verkopen, hier ligt de clou!) Tuurlijk zijn ze met Debian of Slackware nóg goedkoper uit, maar ja: dat zijn nou niet bepaald de meest startersvriendelijke distro's ;)

  Groet, M.V. Wesstein
 • Vanuit dat oogpunt had ik het geeneens bekeken. Volgens mij speelt dat namelijk ook niet, omdat je prima Mandrake of SuSE cd's mag maken en deze commercieel doorverkopen. De GPL maakt daar geen probleem van en sites als munikes en kooplinux hebben er hun bestaansrecht aan te danken.
 • Gelukkig dan maar dat Roeland een alternatief voor de Linux Starter geschreven heeft. Zou een hoop bomen en nieuwe prutsers schelen (no-offence richting Fedora gebruikers die wel weten waar ze mee bezig zijn, want die zijn er natuurlijk ook genoeg).
 • [quote:6b395b91cf="Marcel de Reus"]Gelukkig dan maar dat Roeland een alternatief voor de Linux Starter geschreven heeft. Zou een hoop bomen en nieuwe prutsers schelen (no-offence richting Fedora gebruikers die wel weten waar ze mee bezig zijn, want die zijn er natuurlijk ook genoeg).[/quote:6b395b91cf]

  Mag ik weten welk alternatief dat is?
 • [quote:f897b7fb41="GoRoW"][quote:f897b7fb41="Marcel de Reus"]Gelukkig dan maar dat Roeland een alternatief voor de Linux Starter geschreven heeft. Zou een hoop bomen en nieuwe prutsers schelen (no-offence richting Fedora gebruikers die wel weten waar ze mee bezig zijn, want die zijn er natuurlijk ook genoeg).[/quote:f897b7fb41]

  Mag ik weten welk alternatief dat is?[/quote:f897b7fb41]

  Hij bedoeld dit:

  http://fadingdream.com/mdalog/dutch/linux.oldskool.txt

  We hebben het er gisteren op irc nog over gehad, weet je nog :wink:
 • Ah ja dat :). Dat ging ik doen heh :)
 • Je bent goed bezig GoRoW. Mooi surfen met lynx en muziek luisteren met amp enzo :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.