Vraag & Antwoord

OS Linux

Oldskool Linux

Anoniem
Dilbert
19 antwoorden
 • [quote:5391992a45="Dilbert"]over het stuk: je snijdt een onderwerp aan met spreektaal[/quote:5391992a45]
  Daarom 'spreekt' het stuk ook aan ;)
  Ik denk dat deze schrijfstijl juist uitermate geschikt is voor een dergelijk dtuk.
 • Ja inderdaad, juist door die spreektaal is het heel aantrekkelijk.
 • Heh, nou, mensen die op een bepaald ander forum ook actief zijn, sorry voor deze post hier, maar hier lopen aardig wat mensen rond die alleen hier actief zijn. De mensen die hem al hebben gelezen moeten er maar overheen kijken ;).

  Een lappie tekst, Oldskool Linux. Wie gaat de uitdaging aan?

  http://fadingdream.com/mdalog/dutch/linux.oldskool.txt

  -Roeland
 • Nee, heb al moeite genoeg m'n Suse distro wéér aan de praat te krijgen :( (kl*te Nvidiadrivers :evil:) Maar Roeland, je krijgt wel een pluim voor je vlotte aansprekende schrijfstijl. Je had auteur moeten worden, gevalletje 'misgelopen roeping' ;)

  Groet, M.V. Wesstein
 • Goede tekst 8)
 • Roeland super tekst :) Alleen ik ben bang dat je net als ik een roepende in de woestijn bent. Ik ben net als jij nog steeds van mening dat je alleen goed met linux kan leren werken als je:

  1) Bereid bent veel te lezen.

  2) Van start gaat met een van de volgende distro's Debian, Gentoo en Slackware.

  Helaas heeft Microsoft met zijn klik klak klaar systeem veel verpest. Mensen willen zich niet meer verdiepen in Bash of Shell scripting. De muis en iconen zijn tegenwoordig belangrijker dan het toetsenbord. Verder merk ik dat de kloof steeds groter wordt. Termen als KB3, YAST, ARTSD, zeggen me allemaal niets of weinig. Mensen helpen lukt me vaak niet eens meer door al die klik-zooi. Ach ze doen maar.

  [b:08dac68040]Ik zou iedereen eens willen aanraden begin eens hier mee. Probeer het. Het is echt niet moeilijk ofzo.[/b:08dac68040]

  http://home.hccnet.nl/willem.penninckx/bash/download/online/

  succes,

  m3ssi4h
 • Goede tekst, Roeland. Heel leuk. Mag ik meedoen?

  Ik denk wel dat je de uitdaging eigenlijk elders moet plaatsen. Elders op dit forum wellicht? Het windows-forum zal wel niet mogen he :wink:
 • Goed stukkie text en ik moet toegeven dat sinds Debian gebruik meer van linux heb geleerd dan van Red Hat, SuSE en Mandrake bij elkaar.
  :o :o
 • Hmm…tis heel verleidelijk…serieus. Ik denk dat jullie er gelijk in hebben dat windows het allemaal een beetje verpest heeft met het klik klak klaarsysteem. Ikzelf ben nu een jaar bezig met linux ofzo en sinds een maand pas echt actief en helemaal over op linux. Echter draai ik wel Fedora Core 2, dus ook een klik klak klaar systeem met rpm's. Ik vind het verhaal van Roeland heel aanlokkelijk klinken, maar het feit is dat ik niet zonder pc kan met een draaiend desktop systeem en quake 3.

  Damn je verhaal is echt aanlokkelijk..waarom? Ik begin nu te twijfelen of ik misschien mijn quakeserver down ga gooien en ga gebruiken als deskltop systeempje zodat ik op mijn eigen pc kan kutten met slackware. Voordeel : ik leer er van idd. Nadeel: ik ben over het algemeen lui en ben erg bang dat ik na een dag of anderhalf opgeef….

  [edit] Nog een nadeel: heb 3 weken geleden mijn heuze allereerste boek ooit gekocht: Fedora Unleashed. Die was 70 euro en nu begin ik te twijfelen over de vraag of ik wel of niet over zal gaan op slackware :evil: [/edit]

  Doorslaggevende suggesties?
 • over het stuk: je snijdt een onderwerp aan met spreektaal. het is niet naar bedoelt, het is alleen mijn mening. inhoudelijk: ik graag zonder boeken werk. dat mag hoop ik.

  Roeland: stuur me ff een mail als je nog wat ideeën over de tekst wilt hebben. Ik wil je graag wat advies geven.

  d.
 • Lijkt mij ook wel wat om te doen eigenlijk :wink:
 • [quote:5d748c49c9="GoRoW"]Hmm…tis heel verleidelijk…serieus. Ik denk dat jullie er gelijk in hebben dat windows het allemaal een beetje verpest heeft met het klik klak klaarsysteem. Ikzelf ben nu een jaar bezig met linux ofzo en sinds een maand pas echt actief en helemaal over op linux. Echter draai ik wel Fedora Core 2, dus ook een klik klak klaar systeem met rpm's. Ik vind het verhaal van Roeland heel aanlokkelijk klinken, maar het feit is dat ik niet zonder pc kan met een draaiend desktop systeem en quake 3.

  Damn je verhaal is echt aanlokkelijk..waarom? Ik begin nu te twijfelen of ik misschien mijn quakeserver down ga gooien en ga gebruiken als deskltop systeempje zodat ik op mijn eigen pc kan kutten met slackware. Voordeel : ik leer er van idd. Nadeel: ik ben over het algemeen lui en ben erg bang dat ik na een dag of anderhalf opgeef….

  Doorslaggevende suggesties?[/quote:5d748c49c9]

  Stap voor stap helemaal in het nederlands: http://nl.slackfiles.net/documentatie/nl/books/slackware-handboek/html/slackware-handboek.html
 • http://books.slackfiles.net/nl/slackware-handboek/html/slackware-handboek.html

  ;)
 • [quote:7e5716f166="GoRoW"][edit] Nog een nadeel: heb 3 weken geleden mijn heuze allereerste boek ooit gekocht: Fedora Unleashed. Die was 70 euro en nu begin ik te twijfelen over de vraag of ik wel of niet over zal gaan op slackware :evil: [/edit]

  Doorslaggevende suggesties?[/quote:7e5716f166]
  Laat je er in ieder geval niet van weerhouden om Slackware te installeren vanwege dat boek. Een boek van 70 euro heeft wss behoorlijk wat inhoud, dus ik neem aan dat het naast wat Fedora specifieke dingen ook ingaat op algemenere zaken die je dus prima voor Slackware kunt gebruiken. Ik heb destijds 80 euro betaald voor SuSE 8.0 met boeken en ondanks het feit dat ik SuSE maar 2 maanden oid heb gebruikt heb ik er enorm veel aan gehad. Hoofdstukken als 'Shell' , 'Lilo' en 'Apache' die erin stonden zijn namelijk distro onafhankelijk.
 • Ja je hebt gelijk. Heb net het boek nog eens uitgebreid doorgebladerd en er staan idd ook dingen in die distro onafhankelijk zijn. Aan apache heb ik in principe niet zoveel want ik huur een webserver, maar er zitten wel dingen tussen als shellscripting dat ik graag wil leren en perl bijvoorbeeld.

  Anywayz, ben nu slackware aan het downloaden en heb bij mijn clanmates aangekondigd dat de q3server plat gaat. Ga ik morgen een dagje slacken op mijn server en laat ik fc2 gewoon op eigen bakkie staan voor het desktopgemak :).
 • bijvoorbaat sorry, maar ik vind de tekst meer een leuke column voor een schoolkrant. inhoudelijk; het idee is leuk, maar ik ga liever zonder boek prutsen aan *nix. :wink:

  d.
 • [quote:6e67d1ac0c="Dilbert"]bijvoorbaat sorry, maar ik vind de tekst meer een leuke column voor een schoolkrant. inhoudelijk; het idee is leuk, maar ik ga liever zonder boek prutsen aan *nix. :wink:

  d.[/quote:6e67d1ac0c]

  Ik ga vaak liever met boeken prutsen aan *nix. Zonder boeken heeft me vaak veels te veel tijd gekost. Een boek vind ik zeker onmisbaar (zeker als je je met shell-scripting bezighoud) Linux in a Nutshell van O'Reilly.
 • [quote:97f3c54c77="Dilbert"]bijvoorbaat sorry, maar ik vind de tekst meer een leuke column voor een schoolkrant. inhoudelijk; het idee is leuk, maar ik ga liever zonder boek prutsen aan *nix. :wink:

  d.[/quote:97f3c54c77]

  En waarom is een tekst een 'leuke column voor een schoolkrant' als de tekst jou niet aanspreekt?

  Succes met prutsen btw.

  -Roeland
 • Iemands ideeen niet zien zitten… ok. Maar bouw je kritiek dan nog enigzins positief op, zou ik zeggen. Hoewel het nog wel meeviel hoor…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.