Vraag & Antwoord

OS Linux

Verzoek: OpenBSD inetd port

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Kort geleden heb ik voor eigen doeleinden een up-to-date port gemaakt van OpenBSD's inetd. Dit is met name interessant voor Slackers, omdat ik Slackware packages online heb gezet, maar natuurlijk is het ook op andere distro's te compileren.

  Mijn verzoek: misschien kunnen mensen die het leuk vinden testen of het goed voor hun werkt…

  Sources: http://daniel.taickim.net/slack/source/
  Slackware package: http://daniel.taickim.net/slack/packages/

  Zie voor meer informatie ook mijn Blog: http://daniel.taickim.net/

  [b:8d33ac3f6e]Opmerking:[/b:8d33ac3f6e] In tegenstelling tot Slackware's inetd heb ik rate limiting aan staan. Dat betekent dat als iemand heel veel connecties achter elkaar maakt, en dus de service misbruikt, de service voor 10 minuten wordt uitgeschakeld. Slackware gebruikt geen rate limiting, dat heeft echter het nadeel dat iemand (vrijwel) onbeperkt connecties kan gaan zitten maken, met als gevolg ongelovelijk veel fork()s.

  Persoonlijk zie ik liever dat mensen die misbruik maken van het aantal beschikbare connecties gewoon geblokkeerd worden via bijvoorbeeld iptables (bijv. i.c.m. portsentry). Maar als je net als nu standaard in Slack het geval is rate limiting uit wilt zetten kan dit door het commando (-R 0) mee te geven aan inetd. Overigens is het ook mogelijk per service een rate in te stellen.
 • Mooi werk man. Als ik tijd heb zal ik hem eens testen :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.