Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

Mozilla installatie probleem

jossan
6 antwoorden
 • Excuus voor de vele vragen die ik stel… Maar nu weer `t volgende:
  Ik probeer Mozilla (1.6) te installeren via rpm. Tijdens installatie heb ik het root wachtwoord opgegeven en alles leek goed te gaan. Toen de nederlandse taal (ook 1.6) gedownload en geinstalleerd. Onder root draait het nu prima. Moet ik nu bij elke gebruiker Mozilla opnieuw installeren? Heb ik bij 1 wel gedaan. Engels draait goed. Maar als ik dan nederlands kies (is aanwezig nadat ik dat geinstalleerd heb onder root) zie ik na het opstarten alleen bronkode van Mozilla-bin.

  1. Wat doe ik verkeerd?
  2. Hoe doe ik `t goed?
  3. Is er ook een Mozilla 1.7 rpm inklusief nederlandse taal module?

  B.v.d. @lex.
 • [quote:80215ec806="@lex"]3. Is er ook een Mozilla 1.7 rpm inklusief nederlandse taal module? [/quote:80215ec806] Een rpm voor SuSE heb ik niet kunnen vinden. Maar voor Mozilla 1.7 NL zie deze discussie http://www.mozbrowser.nl/forum/viewtopic.php?p=4418
 • [quote:c807f3fc4b="@lex"]… Mozilla (1.x) … nederlandse taal (1.x) gedownload en geinstalleerd. Onder root draait het nu prima.[/quote:c807f3fc4b]Rechten van de taalbestanden aanpassen.
  Zoek taalbestanden (NL.jar, nl-NL.jar en nl-unix.jar) op en geef zowel lees- als schrijfrechten aan iedereen (eigenaar, groep en iedereen) d.m.v. chmod.
 • [quote:f9e1383127="jolo"]Een rpm voor SuSE heb ik niet kunnen vinden. Maar voor Mozilla 1.7 NL zie deze discussie http://www.mozbrowser.nl/forum/viewtopic.php?p=4418[/quote:f9e1383127]Voor SuSE kan je hier terecht voor een [b:f9e1383127]Engelse[/b:f9e1383127] versie: ftp://ftp.suse.com/pub/projects/mozilla/1.7.2/9.1-i386/
  Taalmodule installeren als root en lees- en schrijfrechten aanpassen zoals hierboven aangegven.
 • Heb Mozilla 1.7.2 geinstalleerd en de rechten aangepast. Mozzilla start nu op in `t Nederlands alleen heb ik onder de taakbalk van Mozilla nog wat rare regels bronkode staan:
  <menuitem id ="bla bla"/> en key id ="bla bla"/>
  Lijkt dus goed te komen… Nog wat rechten aanpassen?
 • Nadat ik de dir Mozilla heb verwijderd (Home/user) en Mozilla opnieuw heb opgestart / nl heb gekozen draait de browser als een zonnetje!!!
  Dus alleen de taalbestanden aanpassen is een snelle en eenvoudige oplossing!
  Hartelijk dank!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.