Vraag & Antwoord

OS Linux

officepakket

Anoniem
danieldk
8 antwoorden
 • Ik heb begrepen dat er onder Linux een officepakket bestaat dat je kunt downloaden en dat ook draait onder de verschillende windowsversies.
  Ik heb op dit moment een Wordperfect Office 2002 pakket, maar daar zit geen paradox bij. Paradox is een accessachtige database en zo'n database zou er misschien is het Linuxpakket ook wel in zitten. Dan moet ik langzamerhand toch maar eens aan Linux gaan denken. Wie weet of ik het pakket ergens kan downloaden. Bedankt. Gerda
 • Open Office

  www.openoffice.org/
 • Hallo Gerda,

  Het officepakket dat je bedoelt heet OpenOffice. Kijk op www.openoffice.org voor meer informatie. Dit office-pakket wordt in principe met elke Linux-distributie meegeleverd, en hoe je dus in de meeste gevallen niet zelf te downloaden om te installeren.
  Voor Windows moet je hem wel zelf downloaden.

  OpenOffice kent geen databaseprogramma.
  StarOffice wel, dat is de commerciele variant van OpenOffice. StarOffice komt met adabas als databaseprogramma. Lees alles over StarOffice op www.staroffice.com. StarOffice is dus niet gratis, maar kost een fractie van wat MS Office of WP Office je zou kosten.

  Succes,

  Max
 • Ja, ik heb het bekeken. Het is inderdaad geen geld vergeleken met de andere officepakketten. Kan ik dat pakket ook onder Windows installeren of moet ik dan ook met Linix werken. Ik heb wel een Linuxversie die van cd draait. Kan dat ook? Gerda
 • [quote:ecbbd95a9e="maximilaan"]Het officepakket dat je bedoelt heet OpenOffice.[/quote:ecbbd95a9e]Noem me een miereneuker, maar de officiële naam van het pakket is OpenOffice.org. OpenOffice is de naam van een Nederlands automatiseringsbedrijf, zie: http://nl.openoffice.org/ooo-en-oo.html

  Nou weet ik wel dat de meeste zullen begfrijpen dat het om het office pakket gaat, ipv de automatiseerder, maar goed, je kunt het beestje beter meteen goed bij de naam noemen…
 • [quote:871ba9a265="vxvk"]Kan ik dat pakket ook onder Windows installeren of moet ik dan ook met Linix werken. Ik heb wel een Linuxversie die van cd draait. Kan dat ook? Gerda[/quote:871ba9a265]Je kunt het prima onder windows installeren, uiteraard eventueel naast een MS Office installatie. Je moet dan wel de windows versie downloaden; de linux versie is speciaal gemaakt voor linux en werkt dus niet onder windows. Qua functionaliteit zijn ze echter identiek (dat geldt overigens voor alle platformen).
 • Als ik het goed heb levert StarOffice alle platformversies mee bij de aankoop. Dat gunstiger dan de (inmiddels voor linux niet langer beschikbare) WP Office, voor windows en linux moest je een aparte versie aanschaffen.
 • Nog een aanvulling op het verhaal over Staroffice: daar wordt ook een 'intelligentere' spellingscontrole bij meegeleverd. OO.o gebruikt - iig voor het nederlands - enkel een woordenlijst, maar 'ziet' geen fouten in b.v. werkwoordsvormen, zoals Word dat wel heeft. In het Engels bestaat dat weer wel volgens mij.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.