Vraag & Antwoord

OS Linux

linux distributie die gratis is en die je van cd kan starten

Anoniem
None
40 antwoorden
 • ik heb een oude laptop liggen, die heb ik uit elkaar gehaald en in een lijst gemaakt, ik heb nu dus een 'computer schilderij' het doel is dat ie om de zoveel dagen een ander plaatje laat zien. de schijf is kapot en dus wil ik opstarten van cd. nu wil ik een linux distributie die en gratis is en kan wat ik wil! heeft iemand suggesties? ik heb totaal geen ervaring met linux; wil er veel tijd insteken dus als mensen mij gaande weg iets kunnen leren wil ik er graag tijd in steken. alvast bedankt!
 • http://www.knoppix.org/ Pagina's in diverse talen beschikbaar. Downloaden, CD-tje branden, opstarten, klaar :)
 • en dan kan ie dus ook foto's en zo laten zien? of moet je daar iets anders voor downen? (bedankt voor de reactie trouwens)
 • uiteraard kannie plaatjes laten zien.
  de vraag is alleen effe hoe je die plaatjes op de laptop krijgt…
  heeft ie wel werkend netwerk?
 • heb geen hardeschijf! de bedoeling is dus om de plaatjes OP de cd te zetten, daar mee opstarten, en dan van de cd de plaatjes laten zien.
 • Of dat kan….

  Pak gewoon niet te grote files…. op floppy…. of usb-pen (als dat op die flaptop kan).
 • er zijn ook bootable xp of w2k omgevingen te maken met WinPE.
 • niet iedereen is linux 'master' :wink:
  usb pen is geen optie.. is een laptop uit jaar nul; 133 mhz om pecies te zijn.. diskette drive kan niet; het is of diskette of cd-rom..
 • is dat ook gratis? wat is het handigst om te gebruiken?
 • Indien het alleen voor dit doel is, en je al ervaring hebt met windows, zou ik voor de WinPE gaan, is zeer eenvoudig te maken, inclusief allerlei extra programma's, hier kan je er meer over lezen en downloaden.
 • super, ik zal luisteren naar het advies van de pro! hartelijk dank!
 • er staat bij dat het alleen werkt als je win nt/xp etc hebt.. maar dat betekent dat je dus een HD moet hebben.. diue heb ik dus niet.. moet ik dan toch maar voor knoppix gaan?
 • > Een laptop uit jaar nul; 133 mhz? Voldoet deze wel aan de system requirements? Voor Knoppix zijn de system requirements http://www.knoppix.net/docs/index.php/FaqGeneral
 • jep! moet lukken!
 • Je zou evt ook een eMovix-cd maken. eMovix is een Linux-distributie waarbij je multimedia kunt meebranden. eMovix is puur bedoeld voor het maken van bootable multimedia-cd-roms.

  kijk op http://movix.sourceforge.net/ voor meer informatie.
  Het Linux-brandprogramma is in staat om eMovix-cd's te branden, vooropgesteld dat de benodigde bibliotheken aanwezig zijn.
  Ga even na of dat bij knoppix het geval is, zo ja, dan zou je knoppix kunnen gebruiken om eMovix-cd's te maken.

  Zo neen, dan vertelt de site van eMovix vast wel hoe je cd'tjes kunt maken :)
 • er staat niet bij dat je er plaatjes mee kan bekijken.. alleen maar video enzo.. ik wil dus dat om de zoveel minuten een adner plaatje laat szien..
 • Tja, je kunt natuurlijk een video van al die plaatjes maken ;)

  Het probleem dat je hebt is dat de afbeeldingen op dezelfde cd-rom-schijf moeten staan als Linux. Vrijwel alle live-cd's gaan er van uit dat ze documenten vanaf een harde schijf kunnen laden.
  Sommige projecten, zoals knoppix hebben speciale kits waarmee je een aangepaste versie kunt maken.
  Zo'n kit zou je kunnen gebruiken om knoppix lichter te maken (een volledige kde-omgeving is wat onzinnig om alleen plaatjes te tonen, je hebt enkel een eenvoudige window manager nodig en een afbeeldingenviewer die een diavoorstelling kan tonen), en om de gewenste afbeeldingen toe te voegen aan de cd-rom-schijf.

  Dit vereist wel enige kennis van het Linux-systeem.
  Lees er alles over op www.knoppix.org

  Max
 • Zoeken op Google naar LiveCD en je krijgt een rij aan sites. LiveCD.org en niet te vergeten, Knoppix (die mij uit veeeele branden heeft gered!). Met knoppix kun je ook een aangepaste LiveCD maken (plaatjes die je op de cd wilt hebben).

  MicrosoftPE is de lelijke eend onder de LiveCD's met de de MS-beperkingen (r)©:
  [quote:d8a75ad562][size=9:d8a75ad562]* To prevent its use as a pirated operating system, WinPE automatically exits whatever shell it is running and reboots after 24 hours of continuous use.

  * A computer running WinPE can make a maximum of four network connections. From a WinPE computer, you can directly access servers and shares across the network, based on the required network credentials.

  * However, you cannot access any files or folders located on a WinPE computer from another location on your network.

  * You cannot access any files or folders located on a DFS share. The tested methods of gaining network connectivity to file servers are TCP/IP and NetBIOS over TCP/IP. Other methods, such as the SPX/IPX network protocol, are untested and unsupported.

  * WinPE requires a VGA-compatible device and will attempt to use the highest screen resolution possible, up to 800x600, 24-bit.

  * WinPE is too large to fit on a floppy disk.

  * Because of anti-piracy concerns, you can only build a customized version of WinPE from the Windows XP Professional CD.

  * You cannot build a custom version of WinPE from Windows XP Home Edition or any member of the Windows Whistler Server family of operating systems.

  [b:d8a75ad562]bron[/b:d8a75ad562]: http://www.appdeploy.com/tools/detail.asp?id=4[/size:d8a75ad562][/quote:d8a75ad562]
 • kennis :D ja! na ja ddan leer ik wat.. kan natuurlijk geen kwaad.. ik heb ttrouwens al gekeken op livecds.org.. daar heb ik wooms of ziets gevonden en geprobeert.. leuk enzo maar geen plaatjes.. ik snap er geloof ik ook nog niet zo veel van :d maar dan ga ik maar leren.. niemand heeft dus echt een flauw idee van een distributie die gewoon kant en klaar zoiets aanleverd (waarom 2 keer het wiel uitvinden..)?
 • Tja, enige distro met een kant-en-klaar-oplossing om eigen documenten toe te voegen is knoppix ;)

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.