Vraag & Antwoord

OS Linux

Ondersteunen jullie je distro?

Anoniem
None
34 antwoorden
 • Even een meer socio-Linux topic met lage kans op flamewars ;).Ondersteunen jullie je favoriete distributie? Zo ja, hoe? Als je pakketten koopt, wat heb je zoal de laatste tijd gekocht? Ik ben ook erg nieuwsgierig of de niet-boxed distro aanhangers (bijv. Gentoo'ers en Debianen) ook donaties geven aan hun favo project.

  De laatste jaren heb ik gekocht:

  * Libranet GNU/Linux 2.8.0
  * Libranet GNU/Linux 2.8.1
  * Slackware Linux 8.1
  * Slackware Linux 9.0
  * Slackware Linux 9.1

  Daarvoor heb ik Slack 3.x (aantal versies), 4.0 en 7.0 (herinnert iemand nog de Slack doos, met boek (niet de essentials)?) gekocht. Nu staat 10.0 in bestelling, om Pat in voedsel te voorzien ;).
 • Hmmja, the good old Infomagic set. Heb ik er in the old days nog een stuk of wat van gehad ;). Volgens mij bestaat Infomagic niet meer :(.
 • Tot voor een paar weken heb ik al m'n distro's
  -Redhat (tm 9.0)
  -Gentoo (kort probeersel)
  -Mandrake (idem, toch net weer niet…)
  -Debian (klasse!)
  van Internet gehaald. Zo ook de Suse 9.1 personal versie (voor op m'n laptop). Dit was mijn eerste echte kennismaking met Suse. Ik was behoorlijk onder de indruk moet ik je zeggen. Vandaar dat ik voor het eerst de officiele 9.1 pro van suse heb aangeschaft (wel met in m'n achterhoofd dat ik op mijn werk meer aanhangers kan vinden).
 • Mijn favoriete distro ondersteunt mij, mag dat ook?

  Ik krijg van SuSE altijd gratis de nieuwste prof-versie thuisgestuurd :D

  Max
 • [quote:14b5296eea="maximilaan"]Mijn favoriete distro ondersteunt mij, mag dat ook?

  Ik krijg van SuSE altijd gratis de nieuwste prof-versie thuisgestuurd :D
  [/quote:14b5296eea]

  Hmmja, maar gezien de hoeveelheid werk jij voor KDE verricht mag dat ook wel ;). You must be doin' something right :).
 • Ik heb onder andere gekocht SuSE Linux. Ik begon bij versie 6.1 > 6.3 (2 maal) > 6.4 > 7.1 > 7.2 > 8.0 > 8.1 > 8.2 > 9.0 > 9.1. Vanaf versie 7.0 de Professional edition. Dat ik dit nog weet is omdat ik alle dozen en software heb bewaart. SuSE is (nog) mijn favoriete distro. Maar sinds enige tijd is er twijfel ontstaan.

  Natuurlijk heb ik ook geïnvesteerd in andere distro's. Mandrake PowerPack editions. En ben nu lid van de Mandrake club.

  Dan heb ik ook nog pakketten gekocht van Red Had. Waarschijnlijk was dat de distro waar ik het eerst mee begon. De laatste versie die ik kocht was 9.0. Red Hat 10 heeft nog wel als verwacht gestaan bij het computercollectief. In plaats daarvan kwam Fedora Core 1. Omdat daarvan alleen download editions zijn, erken ik die niet als een vervanger van Red Had.

  Eenmalig gekochte distro's: Libranet en Caldera.

  Tenslotte, maar daarom niet minder belangrijk. Ik kocht de Slackware 4CD set 9.0 > 9.1 > 10.0.
 • Ik beken eerlijk ik ben een echte downloader :D Maar om Patrick toch een beetje te steunen heb ik een tijdje geleden een boxed version gekocht. Of Slackware mijn favoriete linux distro is weet ik niet :roll:. Ik heb in iedergeval wel een zwak voor Slack. Hoewel Debian…:wink:
 • Ik ben met SuSE 6.0 begonnen en heb vrijwel alle belangrijke versie's gekocht. Behalve wanneer er kort na een major een nieuwe versie uitkwam (bijv. ivm. nieuwe kernel zoals bij 9.0 >> 9.1) heb ik ze gedownloaded.

  Verder heb ik tussentijds wel Red Hat een keer gekocht om die te testen (versie 6.0) maar die kon me niet bekoren, ik was toen al erg verknocht aan Yast :D
 • Ik heb Linux op mijn werk en bij veel andere organisaties geintroduceerd. Op veel plekken kopen ze netjes hun spulletjes. Ook op mijn werk. Verder maak ik docs en tips voor mijn site. Voor thuis koop ik wel eens een distro officieel. Maar niet veel.
 • wij, (mijn pa en ik) hebben suse 7,3 8,0 8,2 en 9,0 (allemaal prof)gekocht.
  Ben zelf intussen over op slack, die zal ik ongetwijfeld ook een keer kopen of iets doneren.
 • BTW, ik zag net dat je VIM kunt sponsoren:
  http://www.vim.org/sponsor/index.php

  Pretty neat, als je sponsort kun je stemmen waar Bram Molenaar aan moet gaan werken. En je bent al geregistreerde gebruiker voor 10 Euro. Leuk concept!
 • Ter aanvulling de dozen versies van Red Hat kocht ik vanaf Red Hat 7.1 deze bestond uit 9 CD's. Daarna versie 8 en 9. Ook heb ik nog van Red Hat PowerTools. Dat zijn 6 CD's van Red Hat 5.0

  De betaalde dozen versies van Mandrake waren 8.2 > 9.0 > 9.1 > 9.2. Omdat ik lid ben geworden van de Mandrake club (Silver) heb ik Mandrake 10 (5 Cd's) mogen downloaden via BitTorrent.

  Eveneens ter aanvulling. Slackware 9.0 was dus toch niet het mijn eerste betaalde versie. Want ik heb ook nog een 4 Disc Set. Er staat op Linux Slackware 96. Includes kernel version 2.0. The Official Release By Patrick Volkerding. (Ziet eruit als een handtekening) Uitgegeven door Walnut Creek cdrom. Volgens de install.txt op CD1 gaat het om Slackware versie 3.1.0. Van deze Slackware versie kan ik me niets herinneren. Wel vind ik dat het doosje er beter uitziet, dan van de huidige Slackware versies. Er zat zelfs één jaar garantie op. (Op de CD's uiteraard)

  Mijn eerste betaalde cd versie was de 4 CD Set van InfoMagic van augustus 1995. Daarop stond onder andere Slackware 2.3 with kernel 1.2.8 en Red Hat Mother's Day release +0.1

  Trouwens een internet account had ik pas vanaf augustus 1996 via Compuserve. Internet via de kabel vanaf augustus 1998. En en CD brander vanaf juli 1999. Daarna heb ik verscheidene distro's gedownload. De CD brander was daarbij onmisbaar. Ik had daarvoor ook wel een Red Hat ftp installatie gedaan. Maar die heb ik twee maal moeten doen, wegens een storing halverwege de installatie. Daarna heb ik nooit meer installeren via ftp geprobeerd.
 • [quote:c94d310ad0="danieldk"]Even een meer socio-Linux topic met lage kans op flamewars ;).Ondersteunen jullie je favoriete distributie? Zo ja, hoe? Als je pakketten koopt, wat heb je zoal de laatste tijd gekocht? Ik ben ook erg nieuwsgierig of de niet-boxed distro aanhangers (bijv. Gentoo'ers en Debianen) ook donaties geven aan hun favo project.[/quote:c94d310ad0]

  Ik heb geen favoriete distributie dus die kan ik niet ondersteunen. Tegenwoordig gebruik ik Debian en ik geef geen geld of zo - ik zie niet in waarom ik dat zou doen. Ik zou wel bijv. willen programmeren want het lijkt me wel leuk om een programma te maken, maar ik heb niet zoveel tijd en ik kan ook niet programmeren dus dan houdt het op…
  Aan officiele distro's heb ik gekocht: suse 8.0 personal. En voor de rest heb ik nog bij munnikes.nl of zo iets een paar distro's gekocht, en freebsd. Bovendien heb ik boeken gekocht over linux en freebsd en daar gaat waarschijnlijk ook geld van naar de linux-gemeenschap. Volgens mij heb ik tot nu toe meer geld uitgegeven aan linux/freebsd dan ik ooit aan windows heb uitgegeven. Maar ik steun linux niet doelbewust nee.
 • [quote:d2948333c9="computerbacterie"]
  Ik heb geen favoriete distributie dus die kan ik niet ondersteunen. Tegenwoordig gebruik ik Debian en ik geef geen geld of zo - ik zie niet in waarom ik dat zou doen.[/quote:d2948333c9]

  Omdat het runnen van zo'n project gigantisch veel geld kost? Rackservers, bandbreedte, build machines, exotische architecturen voor ondersteuning van andere platformen dan i386, juridische zaken, etc.

  [quote:d2948333c9]En voor de rest heb ik nog bij munnikes.nl of zo iets een paar distro's gekocht, en freebsd. Bovendien heb ik boeken gekocht over linux en freebsd en daar gaat waarschijnlijk ook geld van naar de linux-gemeenschap.[/quote:d2948333c9]

  Winst op boeken e.d. gaat vrijwel nooit naar de gemeenschap. Een heel klein beetje naar de schrijvers (erg marginaal), de rest naar de uitgever.
 • Ik heb al aardig wat distro's gedownload; Mandrake, suse, Red Hat. Maar omdat deze bij mij het "uitprobeer-stadium" nooit ontgroeid zijn, heb ik nooit de verplichting gevoeld er voor te betalen. Slackware is mijn standaard distro en daar heb ik wel een donatie naar overgemaakt ter hoogte van ong. 2 distro's. Vind dat ik daar wel een paar jaar mee vooruit kan :lol:
  Heb ook nooit de behoefte gehad om een off. pakket te bestellen; als ik het download en vervolgens een donatie maak, spaart dat toch tijd en geld.
 • Wat die InfoMagic 4 CD Set betreft, daar hoorde ook nog een 246 pagina dik boek bij. En dat was toen wel nuttig, want ik had nog geen internet. Het zou best kunnen dat InfoMagic er niet meer is. Bij het computercollectief wordt deze niet meer vermeld, en de website werkt niet meer. Want dan verschijnt de volgende tekst [code:1:9f1d30890d] Placeholder for infomagic.com[/code:1:9f1d30890d]
  Het ziet ernaar uit dat ik toch nog wat vergeten te noemen. Namelijk SuSE 7.3 Professional. En bovendien heb ik ook nog de betaalde distro: Xandros 1.0 Standard Edition. Deze staat momenteel nergens op geïnstalleerd. Maar ik heb 't CDtje.


  Maar hoeveel ondersteuning per persoon zou voldoende moeten zijn. Want ongeacht hoeveel GNU/Linux distro's je aanschaft, het blijven kleine bedragen die bij de gemeenschap aankomen.
 • Tja, maar dat geldt voor alles h`e; de belasting die je betaalt, je tramkaartje enz.. De bijdrage van een persoon zet geen zoden aan de dijk, het gaat om de grote aantallen.
 • Zal eerlijk zijn, ik heb er nog niet 1 gekocht :oops:
  Daarintegen doen wij (imho) wel een hoop voor de Linux community, zeker nu we een eigen RPM collectie aanbieden voor de community en ondersteuning aan gebruikers geven.
  Ook uiteraard met de steun van mensen van het Computer! totaal forum :wink:
 • Ik heb ook nog nooit 1 gekocht :oops:
  Maar als 14jarige is het moeilijk honderden euro's op te brengen voor software die een tijd later weer achterhaalt is / verbeterd is, ik zal wel eens een donatie aan [b:712d92613b]Slackware[/b:712d92613b] doen. Maarja wel probeer ik veel artikelen te schrijven voor Linux Box
 • Ik geloof/hoop niet dat dit topic bedoeld is voor niet-betalers die bekentenissen doen, zodat ze door wel betalende zedemeesters op hun vingers getikt kunnen worden, maar meer om een algemeen idee te krijgen hoe het er voor staat met contributies aan de Linux gemeenschap. :oops: :oops: :oops: kunnen, wat mij betreft achterwege blijven. Het wordt tenslotte gratis aangeboden, dus je kan het iemand niet kwalijk nemen dat hij daar ook gebruik van maakt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.