Vraag & Antwoord

OS Linux

Mozilla vs Firebird(fox?) en vandaar naar Mail

Anoniem
None
51 antwoorden
 • Ik heb alleen de mozilla-browser geinstalleerd, dus geen composer, mailclient, irc, whatever…

  Max
 • Ik snap dat Firefox niet voldoet voor veel mensen, maar voor mij is het net goed zo.
 • Misschien is het een idee om de vraag betreffende de searchbar te posten op de Firefox forums?
 • Surf even naar http://www.mozbrowser.nl/ en die zullen je vragen zeker kunnen beantwoorden, althans ze hebben mij al vaak geholpen.
 • Heh, mijn NetBSD-Project e-mail komt op een aparte mailbox op een aparte machine hier binnen. Die box bevat duizenden e-mails, pak en weg een 4000 a 5000 e-mails per 2 maanden. De enige mailclient die daar een beetje fatsoenlijk op los te laten is, is mutt. En zelfs met mutt is het nog nodig om om de paar maanden alle mail te backuppen en een nieuwe mailbak te beginnen, ander wordt de laadtijd onacceptabel.
 • Ik ben een fervent Mozilla gebruiker….. maar ik weet best wel dat die browser voor dagelijks gebruik eigenlijk over compleet is. Vaak heb ik de mailclient bv niet nodig - daar gebruik ik mutt voor - en ik kan me niet heugen dat ik Mozilla's frontpage nodig had.

  Dus heb ik wel eens Firebird geprobeert (of is dat inmiddels Firefox?)….. en ik moet zeggen…. dat beviel absoluut niet.

  2 Dingen vindt ik echt geweldig in Mozilla:
  - tabbed browsing
  - zoeken via de url edit box

  Tabbed browsing doe Fire* ook…… maar zoeken via de url edit box??????
  In firebird staat daat een aparte box voor…. daar moet je je zoekopdracht ingeven…. en dat vind ik niet intuitief en voor mij reden om fire* niet te gebruiken.

  Is dat gedrag aan te passen?
 • [quote:321bac33e0="Bilbo"]Ik ben een fervent Mozilla gebruiker….. maar ik weet best wel dat die browser voor dagelijks gebruik eigenlijk over compleet is. Vaak heb ik de mailclient bv niet nodig - daar gebruik ik mutt voor - en ik kan me niet heugen dat ik Mozilla's frontpage nodig had.[/quote:321bac33e0]Vergeet de IRC client niet… [quote:321bac33e0]2 Dingen vindt ik echt geweldig in Mozilla:
  - tabbed browsing
  - zoeken via de url edit box

  Tabbed browsing doe Fire* ook…… maar zoeken via de url edit box??????
  In firebird staat daat een aparte box voor…. daar moet je je zoekopdracht ingeven…. en dat vind ik niet intuitief en voor mij reden om fire* niet te gebruiken.

  Is dat gedrag aan te passen?[/quote:321bac33e0]Grappig; ik vind die extra box juist wel overzichtelijk werken. Volgens mij is dat een kwestie van gewenning/ontwenning. (in beide richtingen). FireFox zou (onder windows iig) sneller moeten starten en wat minder rescources moeten gebruiken, maar ik heb dat eerlijk gezegd nooit echt getest. Ik gebruik FireFox al sinds versie 0.4 (Destijds Phoenix).
 • Mozilla Firefox heet die browser.

  Bij mij weten is die zoek locatie niet aan te passen. Verder vind ik het ideaal dat je extra zoekmachines aan de zoekbox van firefox kan toevoegen.

  Btw heb je Mozilla Thunderbird weleens als e-mail client geprobeerd (een toppertje!)?
 • Goh…. heeft Mozilla ook een IRC client? Dat wist ik niet eens!

  Nah….. vragen hoe je dat oplost? Daar ging het me eigenlijk niet om….. sorry als dat verkeerd overgekomen is…
  Ik zat vanmorgen toevallig met een collega over de google bar (voor MSIE) te praten en kwam toen eigenlijk automatisch te denken over de verschillen tussen mozilla en firefox.
  Ik kan me "ergeren" aan dergelijke verschillen….. en vroeg me af hoe anderen daar over dachten.
  Al is ergeren een te zwaar woord… want eigenlijk geeft het je gewoon weer een extra keuze. Er is bij ons in de buurt een gezegde dat al je 10 Enkhuizers naast elkaar zet, dan heb je 12 politieke parijen en 13 kerken staan…… en dat is met software keuze in Linux ook een beetje natuurlijk….. en dat is best wel goed denk ik…… er zijn maar weinigen onder jullie die ik zou kunnen overtuigen om mutt als mailclient te gebruiken bijvoorbeeld ;)
 • [quote:fdae236a40="Bilbo"]er zijn maar weinigen onder jullie die ik zou kunnen overtuigen om mutt als mailclient te gebruiken bijvoorbeeld ;)[/quote:fdae236a40]

  Probeer het eens zou ik zo zeggen. Lijkt me op zich wel interessant :wink:
 • Zoekvenstertje is in FF heel eenvoudig te verwijderen.
  Rechtsclick in de taakbalk en kies voor Edit. Sleep het venster naar het Edit venster en drop 'm daar.
 • [quote:e9366ab6b7="=Rieske="]Zoekvenstertje is in FF heel eenvoudig te verwijderen.
  Rechtsclick in de taakbalk en kies voor Edit. Sleep het venster naar het Edit venster en drop 'm daar.[/quote:e9366ab6b7]Ja, maar volgens mij ben je dan meteen de gehele zoekfunctionaliteit kwijt. Het gaat meer over het verplaatsen van de zoekfunctionaliteit (wat een woord…) naar de adresbalk, zoals dat ook in Mozilla is.
 • [quote:6e92de435f="Bilbo"]er zijn maar weinigen onder jullie die ik zou kunnen overtuigen om mutt als mailclient te gebruiken bijvoorbeeld ;)[/quote:6e92de435f]

  Ligt er aan. :-) Ik gebruik KMail maar ik zou wel graag een console-email-programma willen hebben vanwege de snelheid en dat X niet hoeft te worden opgestart e.d., en daarom heb ik laatst Pine geprobeerd maar het probleem is dat je daar je wachtwoorden steeds opnieuw moet invoeren als je gebruik maakt van POP3-email. Dus als MUTT wel de wachtwoorden kan onthouden dan kun je me misschien wel overtuigen hoor. ;-)
 • [quote:08b1d5cfcc="Captain_Kansloos"]Het gaat meer over het verplaatsen van de zoekfunctionaliteit (wat een woord…) naar de adresbalk, zoals dat ook in Mozilla is.[/quote:08b1d5cfcc]
  Lekker belangrijk.
 • [quote:c9ea94e108="=Rieske="][quote:c9ea94e108="Captain_Kansloos"]Het gaat meer over het verplaatsen van de zoekfunctionaliteit (wat een woord…) naar de adresbalk, zoals dat ook in Mozilla is.[/quote:c9ea94e108]
  Lekker belangrijk.[/quote:c9ea94e108]

  Zoeken is zo'n beetje mijn basis gebruik van een browser…. dus ja…. lekker belangrijk.
 • Wel eens goed bekeken hoe dat Zoekvenstertje precies te gebruiken en uit te breiden is?
  http://mycroft.mozdev.org/download.html
 • [quote:ccb5f915f1="=Rieske="]Wel eens goed bekeken hoe dat Zoekvenstertje precies te gebruiken en uit te breiden is?[/quote:ccb5f915f1]Ja? En? Het gaat er niet over dat dat ding handig en/of uitbreidbaar is. De vraag is of en hoe je de functionaliteit van dat ding in de adresbalk krijgt (zonder meteen mozilla te installeren) .
 • Over e-mail? Mijn opzetje?

  Mutt kijkt gewoon naar /var/spool/mail/bilbo voor nieuwe mail (en wat andere boxen die procmail vult maar dat doet er ff niet toe) en verstuurt via localhost:25

  Verder maakt mutt (of Pine die ik ooit gebruikte) geen verbindingen.

  Mail ophalen doe ik met fetchmail…. die de boel weer aflevert via localhost:25

  Dus ik kan met mutt verzenden en ontvangen zonder allerlei moeilijke imap,pop en smtp instellingen in mutt. Want dat regelelen sendmail en fetchmail wel….. die zijn daar weer goed in.

  Mutt is dusdanig ingesteld dat mailinglisten hun eigen weergave hebben (threaded) en kan ik uiteraard mijn eigen editor (Vim) gebruiken om mijn mail te schrijven (iets wat in Pine een drama was).

  Verder heb ik een imap daemon draaien (van Pine trouwens…. UW Imapd of was het nau WU Imapd?) om op mijn XP lap toppie de mail grafisch te kunnen bekijken in mozilla mail….. voor als mijn vrouw weer eens op wil scheppen met haar Incredimail onzin (ze weet dat ik dat niet zo bedoel)

  Resultaat is dat ik op elk werkstation waar ik kom….. en dat zijn er heel wat…. via putty of ssh_client in kan loggen op mijn box en dus mijn mail kan lezen of ik thuis zit.

  Meer moeite moet je van mij niet verwachten om iemand over te halen ;)


  Moraal van het verhaal….. gebruik de tools waar ze voor gemaakt zijn…. mutt is een reader en is niet bedoelt (kan het wel) om mail op te halen.
  Daar zijn weer andere tools voor zoals fetchmail (of een MX record ;))
 • Nog een vraagje voor beide gooien jullie wel eens mail weg :roll:
 • Alleen SPAM, voor de rest is vrijwel alles in principe belangrijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.