Vraag & Antwoord

OS Linux

SUSE linux 9.1 personal installeren

Anoniem
maximilaan
4 antwoorden
 • Ik heb een betrekkelijk simpele vraag. Ik heb nu een amd 1333 met windows XP PRO en windows 2000, maar nu na een aantal crashes ben ik windows helemaal zat. Ik ga dus overstappen naar SUSE, kan ik na het installeren van suse de NTFS-partities nog benaderen? hier staan namelijk een aantal belangrijke data op. Verder zou ik nog steeds willen msnen met een cam. Is dit mogelijk met SUSE, zo ja hoe moet ik dat dan doen. Zo nee kan het wel met een andere Linux-distri? En welke is dat dan? Of moet ik gewoon een plug-in downloaden en die installeren zodat ik toch nog kan msn-en met een webcam? Waar kan ik die plug-in dan vandaan halen als het mogelijk is?

  Alvast bedankt Roel
 • [quote:baa566c229="handbalroels"]Ik ga dus overstappen naar SUSE, kan ik na het installeren van suse de NTFS-partities nog benaderen?
  [/quote:baa566c229]
  Je wilt Windows vervangen voor Linux: Da's vrij drastisch ;)
  Meeste overstappers zetten beide eerst naast elkaar om te wennen..
  Linux kan NTFS lezen, schrijven is nog wel een probleem.

  [quote:baa566c229] Verder zou ik nog steeds willen msnen met een cam. Is dit mogelijk met SUSE,
  [/quote:baa566c229]
  neen
  [quote:baa566c229]
  zo ja hoe moet ik dat dan doen. Zo nee kan het wel met een andere Linux-distri? [/quote:baa566c229]
  Neen.
  Volgens mij is er geen enkel messenger-programma voor Linux dat kan omgaan met MSN incl webcam. Waarom niet? Nou, Microsoft geeft niet alle benodigde specificaties vrij om dat te kunnen implementeren.
  webcam via Microsoft Netmeeting kan wel, nmlk met behulp van het programma GnomeMeeting.
  Deze wordt met SuSE meegeleverd.

  Wil je volledig MSN onder SuSE, neem dan even contact op met Microsoft met de vraag wanneer ze verwachten een Linux-versie van dit programma te kunnen aanbieden.

  Max
 • allemaal zeer bedankt
 • Het wil niet helemal lukken met installeren. Ik heb hem zo ver dat ie alle bestanden neer zet, maar daarna zegt ie dat hij de helft mist :cry: Ik weet ook niet of ik het systeem zo ver heb dat hij een echte partitie voor linux maakt. Weet iemand wat er aan de hand kan zijn? Zo ja hoe kan ik dit oplosssen?

  mzzl roel

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.