Vraag & Antwoord

OS Linux

[KDE 3.2.x] Microsoft Windows Catalog Konqueror slaat op hol

Anoniem
maximilaan
7 antwoorden
 • Toen ik vandaag iets wilde opzoeken in de Microsoft Windows Catalog en op één van de afbeeldingen klikte, bijvoorbeeld een Paradigit pc, werd deze in een nieuw venster gestart. Niet één maal zo als dat hoort, maar Konqueror bleef steeds de Paradigit site opnieuw starten. Zodat er na enige tijd honderd Konqueror vensters zijn geladen. Dit ligt niet aan de Paradigit site. Want als ik deze handmatig in Konqueror intyp, dan zijn er geen problemen. Ik vraag me af wat hier aan de hand is, want Mozilla 1.6 heeft geen problemen met de Microsoft Windows Catalog.
 • Opera doet hetzelfde. Het ligt aan de Microsoft site, die opent telkens een nieuw venster.
 • Net even getest en kom tot de conclusie dat Mozilla Firefox 0.9.3 er geen last van heeft.
 • [quote:2519074294="m3ssi4h"]Net even getest en kom tot de conclusie dat Mozilla Firefox 0.9.3 er geen last van heeft.[/quote:2519074294]

  Je hebt altijd baas boven baas :)

  Konqueror heeft wel vaker last van het continu herladen van pagina's. Vaak kun je dat omzeilen door snel op [stop] te klikken voordat de pagina geladen is :)
  Maar bij deze haalt dat niks uit, omdatie dan een nieuwe pagina aanroept…
  Ik zou zeggen, dien een bugrapport in en blijf voortaan ver weg van MS-sites :)

  Max
 • [quote:fa2955d6b2="maximilaan"]Ik zou zeggen, dien een bugrapport in [/quote:fa2955d6b2] Daar kan ik kort over zijn. Ik heb dan wel een KDE account, en kan dus inloggen. Maar ik heb 't daar bij gelaten. Er is al weer wat gewijzigd sinds ik voor het laatst in logde. Toen ik probeerde door te geven van het onjuist weergeven van die greenchoice site, die ik meldde in dit bericht Nu moet er ook nog een korte omschrijving van de bug worden ingetypt.

  Ik ben er bovendien nog niet zeker van of het wel bugs zijn. En verder dacht ik dat het een voordeel zou moeten zijn dat Konqueror is geïntegreerd met KDE. Dan is het toch raar dat een browser als Mozilla minder problemen lijkt te hebben. [quote:fa2955d6b2="maximilaan"]en blijf voortaan ver weg van MS-sites :) [/quote:fa2955d6b2] Tja, op die Microsoft Windows Catalog en ook HCL staat nu eenmaal nuttige info.
 • [quote:88dfc057dc="jolo"] Nu moet er ook nog een korte omschrijving van de bug worden ingetypt. [/quote:88dfc057dc]
  Hmm, dat was toch altijd al zo?
  korte omschrijving is zo gemaakt:
  'konqueror keeps opening new windows when clicking a link'

  en daarna de lange omschrijving.

  [quote:88dfc057dc]
  Ik ben er bovendien nog niet zeker van of het wel bugs zijn.
  [/quote:88dfc057dc]
  Tja, tenzij je het normaal vindt dat konqueror oneindig veel vensters opent kwalificeert dit als een bug.
  In principe is elke webpagina die niet goed rendert in konqueror, maar wel goed in Mozilla een bug in konqueror.
  (andersom overigens ook, maar dat zie je minder vaak gebeuren)


  [quote:88dfc057dc]
  En verder dacht ik dat het een voordeel zou moeten zijn dat Konqueror is geïntegreerd met KDE. Dan is het toch raar dat een browser als Mozilla minder problemen lijkt te hebben.
  [/quote:88dfc057dc]
  Begrijp die stelling niet, je geeft aan dat Konqueror de fout maakt door telkens opnieuw een pagina te laden. Dat staat toch los van integratie met wat dan ook?
  Dat doetie ook als je hem in TWM laat draaien ;)
  Verder is Mozilla wat verder qua ontwikkeling (project is veel ouder en kent een veelvoud aan programmeurs tov konqueror), dus zal die minder fouten geven.

  Voor mozilla-aanhangers is er overigens goed nieuws, gecko wordt geport naar kde, waardoor konqueror naast khtml gecko kan gebruiken, en komt er een kde-versie uit van firefox.

  Max
 • Ik ben er zeker van dat KDE bug formulier er vorige keer er anders uitzag. Er moest eerst nog een categorie worden geselecteerd. Ik heb de bug gerapporteerd http://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=89512 Ik heb 'm zo beknopt mogelijk doorgegeven. De Engelse grammatica is een zwak punt van mij.
  [quote:aac9360549="maximilaan"] Tja, tenzij je het normaal vindt dat konqueror oneindig veel vensters opent kwalificeert dit als een bug. [/quote:aac9360549] Of Mozilla ondersteund iets dat niet ondersteund wordt door Konqueror. [quote:aac9360549="maximilaan"] Begrijp die stelling niet, je geeft aan dat Konqueror de fout maakt door telkens opnieuw een pagina te laden. Dat staat toch los van integratie met wat dan ook? [/quote:aac9360549] Het is verleidelijk aan te nemen dat een browser die bij de desktop environment behoort, beter zou moeten werken dan een losse browser. Maar die bug heeft inderdaad niets te maken met kde.

  [quote:aac9360549="maximilaan"] Voor mozilla-aanhangers is er overigens goed nieuws, gecko wordt geport naar kde, waardoor konqueror naast khtml gecko kan gebruiken, en komt er een kde-versie uit van firefox. [/quote:aac9360549] Dat is interessant. Dan krijgt die kde firefox zeker een gewijzigde naam zoals kfirefox. :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.