Vraag & Antwoord

OS Linux

[SuSE 9.0] partititie verwijderen

Anoniem
maximilaan
7 antwoorden
 • Aders kun altijd nog [op andere pc] van http://www.killdisk.com/eraser.htm de free version downloaden; een bootable floppy maken en dat ding in bewuste pc stoppen. Daar krijg echt alles mee weg :D
 • Ik wil vandaag win98 op een pc zetten waar Linux op stond. Linux draaide er niet goed op (p200mmx). Ik heb eerst de partitities verwijdert onder SuSe 9.0 en vervolgens herstart.

  Toen ik Fdisk startte gaf deze aan dat de Linux partitities nog gewoon in stand waren (non-DOS). Waarom heeft Linux de partitities niet verwijdert, hoewel ik daar uitdrukkelijk toestemming voor had gegeven.
 • [quote:a8255f8c43="bigstaal"]Toen ik Fdisk startte gaf deze aan dat de Linux partitities nog gewoon in stand waren (non-DOS). Waarom heeft Linux de partitities niet verwijdert, hoewel ik daar uitdrukkelijk toestemming voor had gegeven.[/quote:a8255f8c43] Hoe had je die partities dan in SuSE Linux proberen te verwijderen? Deze partities zou je eventueel ook kunnen verwijderen via XFDisk http://www.mecronome.de/xfdisk/index.php die xfdisk.exe en xfdisk.ini kopieer je dan naar een Win98 opstart diskette.
 • suse verwijdert geen partities die gemount zijn, en als suse draait, dan zijn de linux-partities uiteraard gemount :)
  partitie verwijderen kan eventueel ook met een knoppix-pc, en dan met het programma qtparted dat wordt meegeleverd..

  Max
 • Fdisk kan uitstekend non-DOS partities verwijderen, daar heeft de TS geen Knoppix CD voor nodig Max ;) Voor de rest sluit ik me bij Jolo aan :)

  Groet, M.V. Wesstein
 • [quote:feda58c570="M.V. Wesstein"]Fdisk kan uitstekend non-DOS partities verwijderen, daar heeft de TS geen Knoppix CD voor nodig Max ;) Voor de rest sluit ik me bij Jolo aan :)

  Groet, M.V. Wesstein[/quote:feda58c570]

  zeg dat niet te snel, heb gister XP geinstalleerd op een pc waar SuSE op draaide, en mooi niet dat dat lukte.
  Ik kon met de setup van XP wel de linux-partities verwijderen, maar om een of andere vage reden ging de eerste reboot mis met de melding : "Fout bij opstarten van besturingssysteem".
  Pas nadat ik met QtParted van een knoppix-cd de aangemaakte ntfs-partitie weer verwijderde en XP opdracht gaf weer helemaal opnieuw te beginnen ging de installatie na de eerste reboot verder….

  Max
 • Tja, NTFS :roll: 'need I say more' ;) :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.