Vraag & Antwoord

OS Linux

[DVD+R] DVD-writer met SATA onder Linux

Anoniem
dJeedJee
3 antwoorden
 • ik wil binnenkort een DVD-writer kopen. Nu zag ik dat plextor een writer met SATA-ondersteuning heeft. Nu vroeg ik mij dus af of die onder linux ook werkt. Heeft iemand hier ervaring mee?

  Helaas kan je hier geen dual-layer DVD's mee schrijven. Is het ana te raden om daarop te wachten? Ik wil de DVD's gebruiken om zo af en toe grote delen, zo niet mijn hele systeem te backupen.

  En als laatste vroeg ik mij af of DVD schrijven hetzelfde werkt als CD-schrijven. Alleen dan met meer dat dus. Nu gebruik ik XcdRoast. Kan ik dan nog steeds gebruiken of moet ik op een andere frontend overstappen?
 • Of je met XcdRoast ook dvd'tjes kunt branden valt vast te lezen in bijgesloten documentatie, of op de website.
  Verder moet het programma de mogelijkheid bieden om dvd'tjes te maken, dus als je niks over dvd in de GUI tegenkomt, dan ondersteunt jouw versie van XcdRoast het niet. Op bijhorende site lees je dan of je een nieuwere versie nodig hebt, of moet overschakelen op iets anders.

  Max
 • Zelf bak ik dvd-tjes met k3b, en het werkt inderdaad net als het bakken van cd-tjes. Verder zou ik niet gaan wachten op dual layer ondersteuning. Daar zijn namelijk ook nog geen dvd-jes voor te krijgen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.