Vraag & Antwoord

OS Linux

waarschuwing: bug in Debian versie k3b: branden gaat fout

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Van de week heb ik mijn mijn debian (testing) systeem geupdate en het blijkt dat er bugs zitten in k3b. Tweemaal achtereen heb ik twee gedownloade iso's (gentoo 2004.2) willen branden met de optie " geschreven data verifieren" en viermaal kwam de foutmelding dat de gebrande checksum niet overeenkwam met de feitelike. Het gaat om K3b 0.11.12 met cd record versie 4.2.0+34-2.
  Vervolgens probeerde ik het in mijn Suse systeem en beide keren ging het gelijk goed. Het kan dus haast niet anders dan dat er sprake is van een bug.
  Vervolgens heb ik nogmaals k3b met cd-record geherinstalleerd en gebrand op rewritables: resultaat blijft slecht. Deze k3b geeft overigens ook al een foutieve melding bij opstarten:
  "Programma dvd+rw-format kon niet gevonden worden
  K3b uses dvd+rw-format to format DVD-RWs and DVD+RWs.
  Oplossing: Install the dvd+rw-tools package"
  En dat terwijl de tools wel degelijk zijn geinstalleerd. Ik blijk niet de enige te zijn met deze foute melding.

  In elk geval jammer cd'-tjes te verspelen.
 • Het probleem schijnt in kernel 2.6.8(.x) te zitten.
 • in mijn geval gebruikte ik kernel 2.6.3.1
 • 2.6.8.1 zeker?
 • Neen toch echt 2.6.3.1.
 • Dan neem ik aan 2.6.3-1, want 2.6.8.1 is de enige driepuntige kernelversie ;).
 • SuSE heeft idd problemen gehad met k3b in combinatie met een bepaald kerneltype (niet die standaard meegeleverd werd, maar die via YOU werd aangeboden.) Dit staat ook te lezen op de website van k3b.
  Mogelijk is Debian door dezelfde bug getroffen.
  Bij SuSE is het opgelost door een patch voor de kernel uit te brengen.

  Max
 • In mijn geval heb ik nooit een kernel update gedaan en gebruik nog steeds de kernel die zat in de sarge netinstall-installer enkele maanden terug: http://www.nl.debian.org/devel/debian-installer/
  Pas na een update van k3b en cdrecord afgelopen week ontstonden de problemen.
  Het blijkt nu best handig te zijn meedere linuxdistributies tegelijk geinstallerd te hebben om bij dergelijke fouten een andere mogelijkheid te hebben. Dat het niet aan mijn brander lag weet ik nu in elk geval.
 • [quote:7da66e417c="danieldk"]Dan neem ik aan 2.6.3-1, want 2.6.8.1 is de enige driepuntige kernelversie ;).[/quote:7da66e417c]

  Je hebt gelijjk, ik heb het net nog gecontroleerd: scherp gezien.
 • Ik draai nu Debian Sarge met een custom kernel versie 2.6.8.1 en ik heb geen problemen met het branden van CD's met xcdroast.Probeer is een ander brandprogramma. Kijken of de problemen dan verholpen zijn.

  Foutje: ff in de Pc vergist waar ik nu achter (meerdere Pc's arrggh) zit deze draait 2.6.7 ik ga straks ff testen met 2.6.8.1

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.