Vraag & Antwoord

OS Linux

[Slackware] Geluid op Acer TM4501LCi

Anoniem
LB06
3 antwoorden
  • Dag mensen,

    ik heb een probleem met het configureren van mijn geluids-chip in mijn nieuwe notebook. Het gaat hier om een onboard geluids-chip op een i855GM-mobo(centrino). Volgens alle docs is het gewoon een kwestie van snd-intel8x0 (laten) modproben, sound unmuten en gaan met die banaan.

    De module laden gaat goed en hij laadt er een heel stel snd-* modules bij, incl. de OSS compatibility modules. Als ik echter een mp3'tje af wil spelen(of een wav), krijg ik geen geluid uit de speakers. Ook cat /boot/vmlinuz > /dev/dsp doet niks. Ik heb alle alsa packages geinstalleerd voor mijn kernel en de permissions op 666 gezet.

    Wie o wie kan mij hiermee helpen?
  • Start eens "alsamixer", en kijk of de "Master" en "PCM" volume niet dichtstaat.
  • [quote:a59397077f="LB06"]De module laden gaat goed en hij laadt er een heel stel snd-* modules bij, incl. de OSS compatibility modules. Als ik echter een mp3'tje af wil spelen(of een wav), krijg ik geen geluid uit de speakers.[/quote:a59397077f] Als het om geen geluid van de gewone user gaat, heb je die wel lid gemaakt van de groep [b:a59397077f] sys [/b:a59397077f] Zie deze discussie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.