Vraag & Antwoord

OS Linux

[Suse Linux 9.1] Dualbooten met windows xp

Anoniem
jolo
8 antwoorden
 • Hoihoi,
  Ik heb gisteren geprobeerd suse linux 9.1 te installeren om mijn systeem. Dit ging uitstekend, behalve dan dat windows hierna niet meer wilde opstarten :-(
  Linux had wel de bootmanager GRUB geïnstalleerd, maar als ik hierin voor de optie Windows koos kreeg ik alleeen een foutmelding.
  Met veel moeite windows weer aan de praat gekregen, maar ik heb linux er wel weer voor af moeten gooien.
  Weet iemand hoe ik wel kan dualbooten met suse linux en windowsXP?

  Oscar
 • SuSE partitioneert de schijf op een manier waardoor XP niet meer kan opstarten.

  Oplossing:
  Partitioneer de schijf met een ander programma voordat je suse installeert.

  Max
 • Ik gebruik ook suse9.1 in dualboot met xp…. geen probleem bij mij. Gewoon door suse laten doen.
 • Tja, hij heeft dus wel problemen, en ik heb anderen er ook al over gehoord.
  Alhier klaagde XP dat de partitietabel 'non-standard' is.
  Door het partitioneren overnieuw te doen met QtParted klaagde XP niet meer ;)

  Max
 • Ik wil wel proberen suse opnieuw te installeren, maar als het weer fout gaat, hoe kan ik dan gemakkelijk zorgen dat windows weer opstart. Vorige keer heb ik al geprobeerd met fixmbr het mbr te herstellen maar da werkte ook nie ofzo… (?)
  OScar
 • Ik wil linux nog wel een keer proberen te installeren, maar als het weer fout gaat, hoe herstel ik windows xp dan op een gemakkelijke manier?
 • [quote:044651e6e9="oscarvankeulen"]Ik wil wel proberen suse opnieuw te installeren, maar als het weer fout gaat, hoe kan ik dan gemakkelijk zorgen dat windows weer opstart. Vorige keer heb ik al geprobeerd met fixmbr het mbr te herstellen maar da werkte ook nie ofzo… (?) [/quote:044651e6e9] Dan zou je er achter moeten komen wat er mis ging. Ik neem aan dat tijdens de installatie procedure van SuSE de Windows partitie hebt verkleint, en automatisch hebt laten partitioneren. Wellicht heeft SuSE hierbij een primaire root partitie en swap aangemaakt. fixmbr met de xp cd werkt wel, maar kan de xp partitie niet actief maken. Dus voordat je fixmbr gebruikt zou je dat moeten doen, nadat je voor het laatst met xp hebt op gestart. Voor alle zekerheid zou je ook nog een Win98Se oem bootdisk kunnen downloaden bij http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm Download ook xfdisk http://www.mecronome.de/xfdisk/index.php die je dan naar die Win98Se oem bootdisk kopieert.

  Beter is het als je tijdens de SuSE installatie de Linux- en swap partitie handmatig aanmaakt. Gebruik daar bij voorkeur logische partities.
 • Hoe maak die die xp partitie dan actief?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.