Vraag & Antwoord

OS Linux

Linux op Micropoint laptop?

Anoniem
jolo
5 antwoorden
 • Ik heb de laptop Micropoint Pacer.
  Dit is een:
  1.1Ghz Intel Celeron
  256 Mb Ram
  Staat Windows XP SP2 Professional op geinstalleerd
  20 gig harde schijf
  Cd-rom met swappable drive
  Touchpad muis
  Wireless Lan kaartje
  3 Usb poorten
  Easy access button waaronder knopje op draadloos te kunnen internetten
  Intel graphics en geluidskaart

  Het systeem vind ik nu wat sloom werken(word steeds slomer na verloop van tijd) dus wil ik er Suse Linux Personal 9.1 opzetten, om eens te proberen of dit beter werkt. Dit wil ik met een dual boot doen. Is het zo dat met Linux de hardware allemaal gaat werken zodat ik bijvoorbeeld ook draadloos kan internetten.

  Ik weet wel wat van pc's met Windows hoe ik het opnieuw installeer enz. Dus is Linux dan goed te doen ook met installeren, ik doe toch geen games?
 • Op c: staat windows en op d: wil ik dan Suse Linux zetten kan dit makkelijk bij de installatie en zorgt dit voor geen verdere problemen?
 • Vooraf…. windows wordt vaak trager vanwege spyware. Een goede onderhoudsbeurt op windows doet wonderen. Maar daarvoor moet je op een ander forum zijn.

  > Op c: staat windows en op d: wil ik dan Suse Linux zetten kan dit makkelijk bij de installatie en zorgt dit voor geen verdere problemen?

  Linux werkt niet met D: en zo. Zorg dat je D: weg is en dat het vrije schijfruimte is. Minimaal 2 Gb als je grafisch wilt werken.

  Nog een tip: lees je goed in. Lees ook de faq van dit forum-onderdeel. Vaak denk men te windows-achtig, waardoor dingen fout gaan.
 • Ik gebruik altijd software om de spyware eraf te halen. Maar is het aan te raden om Linux erop te zetten ivm drivers enz?
 • Tja… moet je in de hardware-database van Linux kijken.

  Maar een goede optie is Suse9.1-eval (een live-cdrom (zelf startende suse9.1)) op je laptop te testen voor je suse9.1 erop zet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.