Vraag & Antwoord

OS Linux

Hoe 1 DVD te maken uit 3 Linux-ISO images ?

Anoniem
danieldk
7 antwoorden
 • Ik zou graag mijn Mandrake Linux distributie willen samenvoegen vanuit 3 ISO-images naar 1 bootable DVD, aangezien ik ruimte wil besparen en niet als diskjockey wil gaan spelen. Weet iemand hoe ik dit moet doen m.b.v. Nero Burning ROM en eventueel Winimage (uitlezen ISO-images) ?
 • Hmm op zich best makkelijk te doen, maar ik denk dat mandrake qua installatie het niet leuk vind. Wat ik er nog van weet toen ik het draaide. Is dat Mandrake voor elke CD een apart bestand heeft van wat erop staat. En waarschijnlijk Identificeerd hij de CD's ook nog. Dat lijkt me een struikelblok.

  Maar biedt Mandrake geen DVD dowload aan?
 • Ik heb even op de site gekeken, en de DVD moet je kopen. Kost maar $60. Dat is best te doen toch?
 • Ja, heb je zin om dat voor mij te betalen ? Aangezien die DVD ISO-image enkel te verkrijgen is voor betalende leden, stel ik voor: stort uw bijdrage op rekeningnummer:………. Kortom zonder gekheid: normaal gezien moet het toch mogelijk zijn om alles te mergen tot 1 DVD met wat aanpassingen in bepaalde bestanden.
 • [quote:6200c61d3c="Nelson Lau"]Ja, heb je zin om dat voor mij te betalen ? Aangezien die DVD ISO-image enkel te verkrijgen is voor betalende leden, stel ik voor: stort uw bijdrage op rekeningnummer:………. Kortom zonder gekheid: normaal gezien moet het toch mogelijk zijn om alles te mergen tot 1 DVD met wat aanpassingen in bepaalde bestanden.[/quote:6200c61d3c]
  Lijkt me opzich ook niet onmogelijk. maar ja. Hoe vaak wil je trouwens je systeem installeren? Ik zou zeggen maar een keer. En dan valt dat wisselen toch wel mee? Als je Mandrake geinstaleerd heb, zorg je ervoor dat je de rest van de programma's van de ftp af haalt. En dan ben je van de DJ-praktijken af.
 • [quote:f8d0d19d52="Nelson Lau"]Ik zou graag mijn Mandrake Linux distributie willen samenvoegen vanuit 3 ISO-images naar 1 bootable DVD, (..) Weet iemand hoe ik dit moet doen m.b.v. Nero Burning ROM en eventueel Winimage (uitlezen ISO-images) ?[/quote:f8d0d19d52] Bij mijn weten is dit niet mogelijk vanuit Windows. Zie deze discussie Deze discussie ging over het samenvoegen van 3 Mandrake 9.2 cd's. Als je wilt weten of dit ook voor Mandrake 10.1 werkt, zul je nog even moeten wachten totdat ik dit heb getest. Als je het samenvoegen zelf wilt proberen, gebruik dan voor de eerste test een rewritable dvd media.
 • Bij nader inzien is het genereren van nieuwe hdlist met gendistrib niet echt nodig. Voor Mandrake 10.1 is het voldoende alle mappen van cd1 te kopiëren naar een map in de /home/<gebruikersnaam>/Mandrake10.1 en van cd2 de map media2, en van cd3 map media3, naar de map /home/<gebruikersnaam>/Mandrake10.1/media
  Dan controleer je bestand /home/<gebruikersnaam>/Mandrake10.1/media/media_info/hdlists
  Die zou er zo moeten uitzien
  [code:1:1060f1217d]
  hdlist1.cz media/main Installation CD 1 (x86)
  hdlist2.cz media/main2 Installation CD 2 (x86)
  hdlist3.cz media/main3 Installation CD 3 (x86)
  askmedia [/code:1:1060f1217d] Dan brand je de inhoud van de mappen en bestanden van die /home/<gebruikersnaam>/Mandrake10.1 naar een data dvd project in k3b. Om 'm bootable te maken, zorg je ervoor dat Emovix is geïnstalleerd. Als je de te branden mappen en bestanden naar het data project hebt gesleept, dan selecteer je Project Boot image bestanden bewerken > New en selecteer de cdrom.img. Deze staat in /home/<gebruikersnaam>/Mandrake10.1/install/images Emulatie type Diskette en OK. Dan zou je 'm moeten kunnen branden. Ik heb de gebrande dvd getest. Deze werkt.

  Met Nero heb ik het ook nog geprobeerd. Maar dat lukte bij mij niet. Als je het toch met Nero wilt proberen. Kies dan branden Nieuw Geen wizard, cdrom opstarten dan cdrom.img selecteren. Emulatie type Diskette. En bij iso ISO niveau 2 en Paddiepte meer dan 8 directories toestaan. En Meer dan 255 tekens in het pad toestaan. Vul eventueel een label in. En CD sluiten. Nieuw en de mappen en bestanden naar het nieuwe data project slepen. Tenslotte CD-schrijven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.