Vraag & Antwoord

OS Linux

[SuSe 9.1] Partities indelen voor installatie

Anoniem
my009054
3 antwoorden
 • Ik wil Suse Linux 9.1 installeren naast windows xp. Hiervoor had ik een partitie vrij gemaakt. In het installatieprogramma van Suse (Yast) wilde ik aangeven dat linux geinstalleerd moest worden op de partitie die ik daarvoor vrij gemaakt had. Maar suse vertelde mij dat linux niet op deze partitie geinstalleerd kon worden omdat het niet de laatste partitie was… (Dit vond ik al een beetje vreemd maargoed)
  Ik heb in windows met Partition Magic mijn partities nu zo ingedeeld dat de toekomstige linuxpartitie de laatste is.
  Helaas…
  Toen ik linux opnieuw probeerde te installeren kon ik bij het aanpassen van de partities slechts kiezen uit de voldende opties:
  1 Windowspartitie verwijderen
  2 Windowspartitie verkleinen
  Beide opties werken niet, omdat suse niet kan omgaan met mijn windowsversie (?).
  Maar waarom geeft suse niet gewoon dat lijstje met partities om uit te kiezen? Hoe kan ik dit regelen?

  Mijn partities zijn als volgt ingedeeld nu:
  Windows Partitie c:\ Primary
  Data Partitie F:\ Logical
  Linux partie g:\ Primary

  Oscar
 • Tja, dit is een beetje moeilijk beoordelen. Als ik jouw verhaal goed begrijp dan heb jij met patition magic een linux partitie gemaakt. Ik zou dat nooit doen. Ik zou met partition magic een leeg stuk creeren, ik jouw geval dus, de linux patitie weggooien. Hierna de suse installatie starten en door suse het lege ongepartitioneerde deel laten gebruiken voor installatie.

  Helio
 • [quote:ca5aef7e06="oscarvankeulen"]Ik wil Suse Linux 9.1 installeren naast windows xp. (..) Ik heb in windows met Partition Magic mijn partities nu zo ingedeeld dat de toekomstige linuxpartitie de laatste is. (..) Maar waarom geeft suse niet gewoon dat lijstje met partities om uit te kiezen? Hoe kan ik dit regelen? [/quote:ca5aef7e06] De Linux partitie hoeft inderdaad niet de laatste te zijn. Je zou met Partition Magic een logische Linux- en swap partitie kunnen aanmaken. Dan zal SuSE deze bij Installatie instellingen, Partitioneringen tonen. Als je daar wijzigingen in wilt brengen, kan dat via Baseer partitie setup op dit voorstel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.