Vraag & Antwoord

OS Linux

Welke Linux versie voor snel internetten

Anoniem
None
27 antwoorden
 • Ik gebruik Konqueror en Opera (Linux versie) onder Suse.
  Konqueror opent een website in 3 tot 5 sec, en Opera in 6-7 sec, op mijn pc.
  Met Konqueror heb ik wel meer problemen om de pop ups in bedwang te houden.
 • is ook een kwestie van instellen :)

  Max
 • Beste

  Ik heb nu Win XP op mijn PC staan, maar ik ben erg benieuwd naar Linux.

  Ik krijg vanvond een Knoppix CD om te kijken of Linux wat voor mij is.

  Maar nou zit ik met de volgende vraag. Welke Linuxversie is het snelste op het internet. Dus het openen van pagina's en switchen van de één na de andere pagina. Voor mij is het erg belangrijk dat de computer snel de handelingen uitvoert, dus ook het opstarten. Daarnaast zoek ik een Linux die behalve snel, ook nog eens grafisch goed in elkaar steekt. Zeg maar richting Win XP. Ik hou niet van de Win 98 look met al z'n grijstinten.
  Ik moet er even bijzeggen dat ik een behoorlijke leek ben op computergebied, dus ben ik op zoek naar een Linux versie die vanuit de basis al snel is en grafisch mooi oogt en die je eigenlijk alleen nog maar hoeft te installeren en die nagenoeg gelijk werkt. Oja, en het liefst ook nog een Linuxversie waar ik Mozilla Firefox als browser overheen kan zetten.

  Ik kreeg al een tip van iemand dat Mandrake 9.2 het beste zou zijn voor mij.

  Ik hoor graag wat tips van jullie.

  Alvast bedankt.

  Kees
 • Een recente Mandrake of SuSE versie lijkt me heel geschikt voor je. Modern, grafisch en snel. Knoppix kan een stuk langzamer aanvoelen omdat het vanaf CD wordt geladen.
 • He Difnix… een avatar is leuk, maar zo'n plaatje in de ondertekening (hoe mooi ook) daar ga ik van over mijn nek.

  Maar goed… ik heb het hier niet voor het zeggen. Zolang de moderator het goed vindt…
 • [quote:1069062ae5="danieldk"]Een recente Mandrake of SuSE versie lijkt me heel geschikt voor je. Modern, grafisch en snel. Knoppix kan een stuk langzamer aanvoelen omdat het vanaf CD wordt geladen.[/quote:1069062ae5]

  Okee, bedankt voor de informatie.

  Ik heb net voor het eerst Knoppix bekeken en het ziet er allemaal keurig uit. Zelfs een Mozilla browser. En grafisch vind ik de laatste knoppix versie ook best mooi om te zien. Simpel, maar toch mooi. Ik had niet verwacht door alle vooroordelen dat Linux zo mooi zou zijn.

  Dat Knoppix traag werkte via CD-rom, daar ben ik net achter gekomen. :) Maar ik heb nog een vraagje. Is Knoppix ook goed en snel, net zoals mandrake, of werkt het toch trager qua. handelingen. kun je er ook Mozilla Firefox overheen zetten, als nieuwe browser? Dus downloaden van de Mozilla site en dat hij zich daarna zelf installeert?

  En welke versie Mandrake moet ik downloaden. Is dat versie 10, of 9.2, want ik had ergens gelezen dat Mandrake 10 nog niet zo stabiel is.


  Kees
 • Als snelheid belangrijk is zou ik toch voor Suse gaan, heb een tijdje terug de laatste versie geprobeerd en vond h'm behoorlijk snel. Sneller iig dan Mandrake.
  Wat betr. Firefox: dat installeren moet je toch echt zelf doen :wink:
 • >>> Als snelheid belangrijk is zou ik toch voor Suse gaan, heb een tijdje terug de laatste versie geprobeerd en vond h'm behoorlijk snel. Sneller iig dan Mandrake.

  Hmm, computers verschillen…
  Bij mij is Mandrake (10.0 en 10.1) een stuk sneller dan Suse (9.1).

  Mandrake 10.0 is behoorlijk stabiel. 10.1 Community lijkt me voorlopig nog een stukje stabieler (staat er net op).

  Suse is verder ook goed en mooi, maar op mijn pc erg langzaam (AMD2000+, 512Mb, Radeon 9700)
 • De nieuwste versie van Firefox heeft nu trouwens ook onder Linux een installer! :D
 • distro's als suse en mandrake leveren via installatiedisks en ftp-servers een enorm aantal programma's aan, waaronder een aardige selectie aan browsers (konqueror, mozilla, firefox, epiphany, galeon, opera).

  Je hoeft dus niet half internet af te schuimen om programma's te zoeken, kijk eerst wat deze distro's zelf allemaal aan boord hebben.

  Als het je alleen om Internet gaat, bedenk dan dat een flashy XP-uiterlijk meer van je systeem vereist en dus trager is dan een wat eenvoudigere Win'98-interface.

  Datzelfde geldt voor Linux: een volledige kde/gnome desktop met alle toeters en bellen is trager dan een heel eenvoudige interface zoals blackbox, windowmaker, fvwm, etc..

  Voordeel bij Linux is wel dat de genoemde interfaces (eigenlijk windowmanagers) een stuk mooier zijn dan Win'98, en bovendien zeer veel instellingsmogelijkheden en thema's kennen.

  Kijk eens op http://themes.freshmeat.net/ voor heel veel verschillende uiterlijken die je aan Linux kunt geven.

  Max
 • Bedankt voor de reactie's allen.

  Wel grappig dat je een site hebt met allerlei uiterlijken voor Linux. Je kunt hem zelfs zo aanpassen dat hij op WIN XP lijkt, voor als je nog niet helemaal kunt ontwennen.:D

  Ik vind Linux steeds mooier worden. Zelfs de Knoppix versie vind ik al bijzonder om te zien. Maar om te zien of Knoppix echt snel is, zal hij toch even op de HD moeten. Het grote gebruikersgemak van Knoppix vind ik ook bijzonder. Het oogt allemaal heel overzichterlijk en opgeruimd.

  Nu nog even Mandrake 10.0 downloaden, om even te vergelijken. Maar in principe gaat het mij alleen maar om het internetten. Dus puur een beetje surfen en af en toe een MP-3tje. Voor de rest geen spelletjes of andere programma's.
  Ik heb nu al de neiging om voor Knoppix te gaan, vanwege het grote gebruikersgemak. Maarja, ik kan pas echt oordelen als ik Mandrake ook heb gezien. In ieder geval moet het zo snel als de bliksem gaan. Dus ook sneller dan Win XP. 8) :lol:


  Kees
 • En mocht je Win XP gaan missen dan moet je hier eens naar kijken:

  http://www.xpde.com/
 • [quote:c6e3a08bb0="Vette kees"]
  Ik heb nu al de neiging om voor Knoppix te gaan, vanwege het grote gebruikersgemak. Maarja, ik kan pas echt oordelen als ik Mandrake ook heb gezien.
  [/quote:c6e3a08bb0]
  Tja, het uiterlijk waar je naar kijkt is van KDE, niet van Knoppix ;)
  Dat uiterlijk kun je dus op elke distro voor elkaar krijgen.

  Knoppix is leuk als live cd, maar daar moet je het eigenlijk ook bij houden.
  Wil je knoppix op je HD, installeer dan Debian, waar Knoppix van is afgeleid (Debian is sneller dan mandrake, of suse)

  [quote:c6e3a08bb0]
  In ieder geval moet het zo snel als de bliksem gaan. Dus ook sneller dan Win XP. 8) :lol:
  Je weet wat ik daar over gezegd heb ;)

  Max

  Kees[/quote:c6e3a08bb0]
 • Of Libranet, wat op Debian gebaseerd is, maar gebruikersvriendelijker is (eenvoudigere installatie, goede configuratietool).

  http://www.libranet.com/
  http://www.libranet.com/trial_download.html
 • [quote:01c8e97bd4="ogli"]>>> Als snelheid belangrijk is zou ik toch voor Suse gaan, heb een tijdje terug de laatste versie geprobeerd en vond h'm behoorlijk snel. Sneller iig dan Mandrake.[/quote:01c8e97bd4]

  Ik heb laatst gewerkt met SuSE.
  SuSE heeft maar 1 voordeel, alleen maar stabiel en snel voor programmas.

  Internetten met Konqueror (Standaard webbrowser van SuSE) raad ik je niet aan. Het is ontzettend langzaam. Ik ben zelf met linux gestopt om 2 redenen. Internetten gaat langzaam, en ik had geen toegang tot me SATA harddisks. :(
 • Dat konqueror langzaam was lijkt me een fout in je configuratie, over het algemeen is Konqueror sneller dan bijv. IE.
  Verder is Konqueror niet de standaardbrowser van SuSE.  Max
 • Aanstaande zaterdag krijg ik Mandrake 10 hier, dus kan ik hem installeren.

  Maar ik heb nog een paar vraagjes.

  Zit er een geintegreerde firewall op, die meteen werkt als je Mandrake geinstalleerd hebt.

  Kun je Mozilla Firefox ook over de huidige aanwezige Mozilla 1.7.2 heen installeren? Of is dit voor een computerdummy te complex. Ik vind Mozilla 1.7 niet zo denderend. Firefox vind ik helemaal goed

  Als er een nieuwe Mandrake 10.2 uitkomt, kan ik deze dan via updates downloaden en installeren over de huidige Mandrake 10 versie? Of moet alles dan weer helemaal opnieuw geinstalleerd worden?

  Het voordeel van Windows XP is vind ik, dat het OS alles zelf installeerd. Je hoeft alleen maar telkens op "next" te klikken om het programma te installeren en klaar is Kees.
  Ik hoop echt dat Mandrake net zo gebruiksvriendelijk is als XP, anders is Linux voor mij geen optie. Windows XP hou ik snel werkend met allerlei bewerkingsprogramma's en is makkelijk voor de leek om " snel" te houden. Mits je de juiste programma's maar gebruikt.

  Ook vind ik, dat internetten meteen goed moet werken, zonder van alles in te moeten stellen, voordat het uberhaubt een beetje snel werkt. Het klinkt mischien wat negatief, maar ik lees zoveel verhalen over Linux, dat het helemaal niet zo gebruiksvriendelijk is voor de leek, en dat je Linux moet zien als een "project" waaraan je steeds moet blijven werken. Ik weet het, ik klink nog steeds bevooroordeeld, maar de verhalen maken mij er niet gerust op. Ik hoop echt, dat als ik van het weekend Mandrake 10 in huis heb, dat het gebruiksvriendelijk is en werkt. Maar ik maak me toch wel een beetje zorgen. Ik heb zo'n naar voorgevoel dat mandrake een behoorlijke achteruitgang is op het gemak en gebruiksvriendelijkheid van Windows XP.

  Maargoed, jullie horen het nog wel, als Mandrake geinstalleerd is. Mischien maak ik me wel zorgen om niets.:lol:


  Met vriendelijke groet Kees, die meer verstand van frituren heeft dan computers.
 • als je een server voor spellen op wil zetten welke is dan het beste volgens jullie? :-?
 • [quote:1fc6f24dce="MrLeeJohn"]Zolang de moderator het goed vindt…[/quote:1fc6f24dce]..en die vindt het dus niet goed..
  Zal even de regels er bij pakken, en dan reageer ik wel even in een pb'tje ;)

  Max
 • [quote:6308e992ae="jellerbert"]als je een server voor spellen op wil zetten welke is dan het beste volgens jullie? :-?[/quote:6308e992ae]
  Usermode Linux

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.