Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

Samba: andere gebruiker rechten in laten stellen

my009054
2 antwoorden
  • Inmiddels ben ik erachter dat Samba de Windows-attributen [i:4409fd8dfa]read-only[/i:4409fd8dfa], [i:4409fd8dfa]verborgen[/i:4409fd8dfa] en [i:4409fd8dfa]archief[/i:4409fd8dfa] instelt m.b.v. de x-permissies van een bestand (bijv. -rwxrwx–x heeft read-only, verborgen en archief aan staan).

    Nu wil ik graag dat een gebruiker vanuit Windows een bestand kan opslaan, en dat vervolgens een [u:4409fd8dfa]andere[/u:4409fd8dfa] gebruiker het read-only attribuut kan wijzigen. Dit lukt alleen niet, omdat de eerste gebruiker de eigenaar van het bestand is en hij daarom de enige is die de permissies kan wijzigen.

    Hoe kan ik dit probleem oplossen? Er is ook een 'force user' optie in Samba, heb ik daar iets aan voor dit probleem?

    N.B. De gebruiker die read-only wil instellen zit [u:4409fd8dfa]wel[/u:4409fd8dfa] in de groep die eigenaar is van het bestand.
  • Na even wat proberen blijkt 'force user' de oplossing te zijn: Samba handelt alle file operaties af als deze user.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.