Vraag & Antwoord

OS Linux

Mandrake Linux 10 en Bootmagic 8??

Anoniem
jolo
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb op mijn pc een multiboot met 2 maal Xp. (1e en 2e partitie eerste schijf) Bootloader is bootmagic (v 8.0) en niet die van xp omwille van het kunnen instellen van wachtwoorden etc… Dit bevalt zeer goed.
  Nu wil ik op mijn 2e harde schijf (beide maxtor 6y080lo) mandrake linux 10 (official release) installeren. Hoe moet ik mandrake installeren om te zorgen dat ik hem via bootmagic kan starten.

  Ik had het zelf zo in gedachten:
  Ik voeg (in windows) bij bootmagic conf de bootpartitie van linux (/boot) toe aan het bootmagic menu, en vervolgens zorg ik dat lilo / grub (weet niet welke mandrake heeft) installeer op die /boot. Zou mandrake dan starten via bootmagic?
  Ik vraag dit [i:dd46fbc317]omdat ik geen tijd heb e.a.a. uit te proberen[/i:dd46fbc317], dus ik wil het graag in een keer goed als het kan. Ik weet dat je dit ongestraft kunt proberen, maar daar heb ik dus geen tijd voor… :wink:
  Grt,

  Lennard
 • [quote:3e5e8f8203="SAPPhIRE"]Ik voeg (in windows) bij bootmagic conf de bootpartitie van linux (/boot) toe aan het bootmagic menu, en vervolgens zorg ik dat lilo / grub (weet niet welke mandrake heeft) installeer op die /boot. Zou mandrake dan starten via bootmagic? [/quote:3e5e8f8203] Mandrake gebruikt standaard LILO, maar heeft ook GRUB. Deze kun je inderdaad installeren op de root partitie van Mandrake. Of als je een aparte boot partitie hebt, op Mandrake' boot partitie. Nadat de Mandrake' installatie is voltooid, dan verschijnt deze in Bootmagic Configuration. En zal daar dan mee kunnen opstarten.
 • Bedankt voor je reactie. Ik hoef dus niet zelf in BootMagic die /boot toe te voegen begrijp ik?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.