Vraag & Antwoord

OS Linux

Karamba!

Anoniem
w.roosenburg
9 antwoorden
 • Na een tijdje Linux op een oude pentium 233 mhz bak te hebben gedraaid, was ik het compleet zat en wilde ik de real (graphical) Linux-experience; daarom heb ik hem nu draaien op een 900 mhz, wat een wereld van verschil is. Nu wilde ik de boel eens wat opvrolijken met behulp van Superkaramba: dit gaat op zich prima, maar wanneer ik een of meerdere thema's heb ingeladen en ik start een andere applicatie (bijvoorbeeld Konqueror) dan komen deze thema's over het programma heen en dat is niet zo handig. Nu heb ik ergens gelezen dat dit met KDE te maken had. Ik draai op dit moment Slackware 10 met KDE 3.3.1 & X11-6.8.1. Iemand een idee hoe dit te verhelpen is?
 • Ja door Superkaramba 0.34 te gebruiken.
 • Ja, stond ook in het artikel over superkaramba in de LinuxMagazine van deze maand.
 • Ik heb volgens mij toch gewoon versie 0.34 gedownload van linuxpackages en geïnstalleerd hoor; ik zal het nog even nakijken, maar weet het vrijwel zeker. Zou het nog uitmaken als ik de gewone tarball pak in plaats van de .tgz?
 • Heb zojuist de tarball gecompileerd (deze is zekers te weten 0.34) en die heeft exact hetzelfde probleem….. :roll: , dus de .tgz is niet verouderd ofzo
 • Ff thuis gekeken…. heb superkaramba0.33 en kde3.2… no problem.
 • Vreemd; zou dit dan een instelling zijn? Of heeft het wellicht met mijn grafische kaart (Ati Rage 128) te maken? Het probleem deed zich overigens voor in zowel KDE 3.2 als 3.3….
 • Ik weet het niet meer uit mijn hoofd, maar volgens mij moest je ergens 1 regeltje code aanpassen en vervolgens opnieuw compileren.

  Google is je vriend ;)

  Ah, gevonden :D

  [quote:964a930d1e]
  "…themes are always on top, blocking other active windows. Fix this by editing the karamba.cpp file in the src directory after you extract the source. Look for a line that reads:
  KWin::setType(winId(),NET::Dock);
  and comment it out by adding two slashes to the front of the line, like this:
  // KWin::setType(winId(),NET::Dock);
  That's it. Go ahead with your compile and all is well."
  [/quote:964a930d1e]
 • En het werkt nog ook: fantastisch! Harstikke bedankt; wel vreemd dat dit niet in de faq op de website van Karamba staat eigenlijk…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.