Vraag & Antwoord

OS Linux

Gratis Debian met gnome 2.8

Anoniem
Bamboe
30 antwoorden
 • Nope. Overigens heb ik de gratis Novell SUSE DVD's ook nooit in de bus gekregen. Ondanks een e-mail dat het verstuurd zou zijn.
 • *Zucht* alweer een nieuwe distro. Debian Sarge is toch al gebruikersvriendelijk genoeg, vooral met die nieuwe installer van ze.
 • Op onderstaand adres kun je gratis een linux pakket krijgen gebaseerd op DEbian met Gnome 2.8: http://www.ubuntulinux.org.
  Als je je aanmeldt sturen je gratis 10 pakketten. Zelfs de portokosten worden vergoedt Wat wil je nog meer.
 • Dat Ubuntu ziet er hoopvol uit zeg. Ze hebben hun gedachten goed op een rijtje, streven idealen na en maken een hele goede website. Ik denk dat ik het maar eens ga orderen.

  [edit]Ik heb 10 x86, 2 PPC en 2 x86-64 CD's besteld. Mensen die GNU/Linux willen proberen in mijn omgeving kunnen dus een CD en een rotschop krijgen ;-)[/edit]
 • Ik heb er 10 besteld. Niet om zelf veel mee te doen (NetBSD pls.), maar altijd handig om aan een aantal Linux n00bs uit te delen.
 • 'k Heb er ook 10 laten komen, maar dat houdt me niet tegen om zelf een iso'tje binnen te sleuren en te fikken.
  Daniel zijn triple-boot hersenen staan blijkbaar weer geboot in (net)bsd de laatste dagen, maar eh, 't is hier wel een linux forum en volgens mij heeft ubuntu niet echt dezelfde doelgroep dan netbsd.
 • Erm, had ik dat dan ooit gezegd?
 • Nee, maar in elke post die ik van u lees de laatste dagen komt wel het woord netbsd in voor ;)
 • [quote:1a3fd17062="Bamboe"]Nee, maar in elke post die ik van u lees de laatste dagen komt wel het woord netbsd in voor ;)[/quote:1a3fd17062]

  Elke post die ik van jou (heh, het verschil tussen NL en Be, wij zijn barbaren ;)) zit een duivel rare dingen uit te spoken met een tux. Ik probeer de psychologie daarachter nog te ontdekken ;).
 • Ik probeer aan de mensen duidelijk te maken wat de ware aard van die BSD-duivel is, namelijk een gefrustreerd beest dat enkel geinteresseerd is in het naaien van die lieve, arme, onschuldige tux :wink:
 • daarom begin ik bsd steeds meer te "haten"
  Die zielige penguin :(

  :P
 • [quote:f25c33e10b="Bamboe"]Ik probeer aan de mensen duidelijk te maken wat de ware aard van die BSD-duivel is, namelijk een gefrustreerd beest dat enkel geinteresseerd is in het naaien van die lieve, arme, onschuldige tux :wink:[/quote:f25c33e10b]

  Of een vrouw ;):
  http://www.feyrer.de/NetBSD/images/bsdforever.jpg
  http://www.feyrer.de/NetBSD/images/daemonette.jpg
 • Even terug on topic: ik heb het eens geinstalleerd op mijn ma haar pc, en het bevalt zeer goed. Installatie is rechtaan-rechttoe (en is waarschijnlijk afgeleide van de sarge installer), de software repository is goed op to date en heb nog geen problemen gehad, het is niet bloated en werkt gewoon. Erg vergelijkbaar met libranet. Ik kan dit aan elke linux-newbie en de meeste gevorderde gebruikers aanbevelen, alhoewel ik zelf voor m'n hoofd-werkstation toch bij slackware blijf. (om de simpele reden dat ik zelf controle over alles wil, dag-in dag-uit met dat ding werk dus het loont de moeite wel om wat tijd te steken in het manueel tweaken van slack)
 • Van de screenshots die ik gezien heb te oordelen is het volgens mij idd gewoon een hevig monddood (niet per se in negatieve zin) gemaakte Sarge installer.
 • [quote:c5f18f35b2="Marcel de Reus"]Dat Ubuntu ziet er hoopvol uit zeg. Ze hebben hun gedachten goed op een rijtje, streven idealen na en maken een hele goede website. Ik denk dat ik het maar eens ga orderen.

  [edit]Ik heb 10 x86, 2 PPC en 2 x86-64 CD's besteld. Mensen die GNU/Linux willen proberen in mijn omgeving kunnen dus een CD en een rotschop krijgen ;-)[/edit][/quote:c5f18f35b2]

  Mja, het is leuk dat ze idealen nastreven, maar het is een beetje vaag dat wij als rijke Hollanders het gaaf vinden als een bedrijf software geheel gratis (incl. verzendkosten) ter beschikking stelt.
  Alsof wij hier geen geld hebben om een Linux-distro aan te schaffen, of zelf schijfjes te kopen om iso-bestanden op te branden.

  Het geld dat hiervoor gebruikt wordt kunnen ze IMHO beter besteden aan het verbeteren van OSS-software, danwel het leveren van softwareoplossingen aan inwoners uit minder rijke landen…

  Max
 • Het ziet er geweldig uit in iedergeval!
  zal het ook maar is gaan proberen.
 • Heb het ook maar eens op m'n eigen pc geinstalleerd. Alles in no-time draaiende, en is tot hiertoe de eerste distributie die m'n slackware + dropline desktop ervaring (quasi) evenaart. Het enige "probleem" dat ik nog heb is dat truetype lettertype's iets minder mooi renderen dan onder slackware; en dat in orde krijgen is nogal een miserie. Voor de rest, tja, een killer-distro als je 't mij vraagt. Ben eens benieuwd hoe het zal evolueren…
 • Heb 'm ondertussen ook een klein weekje draaien :)

  Installatie verliep prima en alle hardware werkte ook prima.
  Moest alleen ff de X config aanpassen voor m'n MX700 muisje, zodat ik alle knoppen kon gebruiken en ipv. de ATI gfx driver de FGLRX driver installeren.
 • Tja, ik ben toch al terug bij slack :)
  voornaamste reden is dat slack toch meer controle biedt, maakt het makkelijker om je systeem compleet te stroomlijnen (snellere boot times enzo). Verder irriteert het mij dat er geen gemakkelijke weg is om te upgraden naar kde 3.3 in ubuntu. (Ik gebruik wel gnome, maar als je kde 3.3 geinstalleerd hebt staan komen de systray applets van kde applicaties vanzelf in de gnome werkbalk omdat die zich aan de freedesktop.org standaarden houden, wat bij oudere versies niet het geval is)

  Voor minder op controle en bleeding edge mikkende gebruikers vind ik ubuntu wel nog steeds fantastisch, en ik zal dat dan ook actiever promoten dan slack (zeker voor beginners).
 • Heeft iemand overigens al cd's thuis gekregen? Ik in ieder geval nog niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.