Vraag & Antwoord

OS Linux

[SUSE 9.1] Installatie van ISO's op schijf

Anoniem
Alexander Online
6 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb van een kennis SUSE 9.1 Prof naar mn schijf gekopieerd in ISO bestanden. Ik wil SUSE installere van de schijf. Ik heb 3 boot schijfjes gemaakt + module 4 voor NTFS filesyste te lezen. Als ie start dan doe ik manual installation en kies ik voor installatie, dan van harddisk. Ik kies voor hda5, waar ze opstaan. De modules heb ik al geladen. Hij vraagt om de bron op te geven. Wat moet ik daar invullen? Op de hda5 staan de iso's in de map Linus\SUSE 9.1\cdx.iso, waarbij x getal 1 t/m 5 is. In de FAQ heb ik gekeken, maar ik weet niet hoe ik ze dan als originele bestandsnaam zou moeten noemen. Kan iemand mij ff helpen?

  Alexander
 • Hoewel ik betwijfel of je die retail cd's zomaar mag kopieren ivm toevoegingen van commerciele software, lijkt het me handiger om die iso's als een cdrom te mounten en vervolgens die op te geven bij het zoeken naar een cdrom.
 • Hoe doe ik dat? want ik heb geen console ofzo om in te werken

  [size=7:4671b0d59d]sorry als het illigaal is[/size:4671b0d59d]
 • /media/hda5/Linus/SUSE\ 9.1/cdx.iso

  ?
 • [quote:501807dfdf="w.roosenburg"]Hoewel ik betwijfel of je die retail cd's zomaar mag kopieren ivm toevoegingen van commerciele software,[/quote:501807dfdf]

  Dat mag volgens SuSE's licentie :)

  Enige beperking is YaSt, die vereist dat je er geen geld voor mag vragen (ook niet als vergoeding voor de aangekochte cd-schijfjes om suse op te branden)
  Maar YaST is tegenwoordig GPL, dus ook die beperking valt weg..

  Rinse
 • Ja, en in de handleiding van SuSE staat danook dat je als je van HD wil installeren gewoon de cd's moet kopieren naar HD en deze in apparte directorie's moet zetten ….. Bijv.
  /mntpunt/cd1
  /mntpunt/cd2
  enz.

  iso kun je weliswaar mounten maar dat is tijdes de installatie vrijwel onbegonnen werk.
  pak ze dus gewwon ff uit met je windows brand proggie of zet ze simpel op een cd'tje.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.