Vraag & Antwoord

OS Linux

HighPoint Rocket133S met linux

Anoniem
Emielcuijk
8 antwoorden
 • Hier wordt het niet min of meer, maar helemaal uitgelegd ;)
 • Hoi,

  Ik heb een oude computer die ik wat sneller wil maken en dus een "HighPoint Rocket133S" pci kaartje er in gezet dit is dus een ata133 pci controller
  Zie hier: http://www2.alternate.nl/html/nodes_info/fpah02.html voor meer info.
  Ik wilde hier Slackware op installeren, maar ik weet niet of slackware deze standaard herkend…
  En als ie hem herkend waar zet ie de harddisk onder?
  ik heb cfdisk /dev/hda t/m /dev/hdg geprobeerd maar hier vind ie hem niet.
  en als ie niet word herkend hoe kan ik dan na het booten zorgen dat ie wel word herkend.

  Groetjes Emiel
 • Een snelle google search levert me op dat de kaart onder linux gebruikt kan worden, er bestaan dus iig. linux drivers voor. Of ze standaard in de kernel zitten vrees ik voor, waarschijnlijk moet je ze dus bij highpoint downloaden en zelf compileren.
  Ik heb ooit eens op die manier een highpoint raid controller aan de praat gekregen, maar ik heb wel quasi mijn volledige linux truukendoos mogen bovenhalen om slackware er op geinstalleerd te krijgen.
  Je gaat in ieder geval er voor moeten zorgen dat je de driver (in de vorm van een gecompileerde module) kan inladen wanneer je van de slackware cd boot. Dus ofwel maak je een custom slackware cd met de module daarop, ofwel zet je ze op diskette en laad je ze van daar in nadat je van de slack cd geboot hebt. Nadat slackware geinstalleerd is, ga je ook nog eens een initrd (initial ramdisk) moeten aanmaken waar die module inzit, zodat ze bij het booten van de kernel geladen wordt. Je hebt wat verstand van zaken nodig om dat allemaal aan de gang te krijgen, maar om je een beetje op gang te helpen: op http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=81224&postdays=0&postorder=asc&start=0 heb ik ergens min of meer uitgelegd hoe je slack geinstalleerd krijgt op die highpoint raid controller. Je gaat waarschijnlijk wel zelf geen kernel moeten compileren, maar met initrd zal je hoogstwaarschijnlijk wle moeten gaan knoeien.
 • Marcel bedankt aan deze link heb ik heel veel hier staat het goed omschreven.
  Maar nu kom ik bij het volgende probleem.
  Ik heb heel effe voor het gemak fedora core 2 geinstalleerd (deze heeft de driver in huis)
  maar nu kan ik de bios niet duidelijk maken dat ie van de ata133 controller moet booten
  ik heb werkelijk alle mogelijkheden geprobeerd zoals ook scsi (ik dacht mischien ziet de bios het als scsi kaart)
  Ik had zel mischien een oplossing in gedachten: Ik zet gewoon een oude schijf aan de onboard ide controller en zet daar lilo op die dan verwijst naar de schijf op de ata133 controller.
  denken jullie dat dit kan en of zijn er betere oplossingen.

  Groetjes Emiel
 • [quote:d372652f26="Emielcuijk"]maar nu kan ik de bios niet duidelijk maken dat ie van de ata133 controller moet booten [/quote:d372652f26] Werkt het dan niet met de info van HighPoint FAQ -> Rocket 133S[quote:d372652f26="Emielcuijk"] Ik zet gewoon een oude schijf aan de onboard ide controller en zet daar lilo op die dan verwijst naar de schijf op de ata133 controller. denken jullie dat dit kan en of zijn er betere oplossingen. [/quote:d372652f26] Ik weet dat niet zeker. Maar het valt te proberen. Of via GRUB, die Fedora Core 2 gebruikt.
 • Met een oude schijf werkt het zoiezo.
 • Je kan ook lilo op de MBR van de grote schijf zetten en dan de MBR naar floppy kopiëren, en dan van die floppy booten:
  [code:1:ff32337abb]
  dd if=/dev/XXX of=/dev/fd0 bs=512 count=1
  [/code:1:ff32337abb]
  (doe dit bv. op het einde van de slackware installatie, vlak voor je reboot)
 • Ik ben nu de weg ingeslagen van het combineren van de biosen volgens de users manual van het apparaat zodat hij bij de boot word herkend.
  dit staat uitgelegd op bladzijde 13 van deze users manual: http://www.emielvanrossum.nl/r133sb.pdf

  Nu ben ik een diskette aan het klaar maken om dit uit te voeren, dus ik heb het flash programma en de bios van Rocket 133 maar nu heb ik nog een programma nodig om te combineren, en er word nergens gezegt waar ik dat programma kan halen. er staat ook nix op de driver diskette.

  heeft iemand enig idee waar zo'n combine programma te halen is?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.