Vraag & Antwoord

OS Linux

meest uitgeklede linux distro -> wel noobie proof

Anoniem
RobertoAL
5 antwoorden
 • laat ik alvast een ding gezecht hebben: ben echt totale noob in linux.
  ik heb een 466 Mhz celeron met geforce mx400 32mb met videoout. er zit nu 64 mb geheugen (in principe nog op te waarderen naar 128)
  wat in nu wil is op deze pc linux zetten en zorgen dat over het netwerk van mijn andere pc films kan afspelen en plaatjes kijken muziek etc. verder niets! ik heb wel distro's gezien van enkele honderden mb's groot (zo heb ik knoppix gedownt.. werkt trouwens niet eens met kde door te weinig geheugen, maar die i dus te groot) maar ik wil een kleine die echt puur de dingen doet die ik wil niet meer en niet minder.. wie helpt? alvast bedankt
 • Slackware is slank, maar je moet wel bereid zijn ervoor te leren. Een andere goede keuze is Libranet, een op Debian gebaseerde distributie. Ik heb Libranet draaiende gehad op een PII-300 met 64 MB RAM, ook heeft mijn vriendin LN nog voor een aanzienlijke tijd op een dergelijke configuratie gedraait, en dat ging vrij vlot. URLs:

  http://www.slackware.com/
  http://www.libranet.com/trial_download.html

  (Laat je niet misleiden door de naam "trail", het is een onbeperkte versie.
 • http://www.damnsmalllinux.org/
 • denk je dat je op zo'n config ook video (divx etc..) draaiende kan krijgen?
  en gerben, dat damnsmall.. dat is gewoon cvompleet - brand-op-cd-en-hij-doet linux?
 • Op de site hebben ze het over een live-cd, daarmee kun je het eenvoudig uitproberen, zonder ook maar iets te installereren. Voor video kun je denken aan videolan, mocht er geen speler bij zitten.

  http://www.videolan.org/vlc/index.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.