Vraag & Antwoord

OS Linux

[SuSE 9.2 Professional] tv-kaart geen geluid

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Terwijl in SuSE 9.1 Professional het geluid van de tv-kaart (Hauppauge WinTV) nog werkte, is dit niet meer het geval in SuSE 9.2 Professional. Ik heb dit zowel getest met xawtv en kdetv. In Kmix staat de Master volledig open. De Line staat ook open. Er staat niets gemute. Ik heb eveneens ALSA mixer geprobeerd.

  De Creative SBLive geluidskaart zelf werkt wel in SuSE 9.2 Professional. Want ik heb wel geluid, als ik een muziek cd of een ogg bestand afspeel.
 • [quote:e9f7152fe8="jolo"]Terwijl in SuSE 9.1 Professional het geluid van de tv-kaart (Hauppauge WinTV) nog werkte, is dit niet meer het geval in SuSE 9.2 Professional. Ik heb dit zowel getest met xawtv en kdetv. [/quote:e9f7152fe8] Dit stelde ik vast op mijn dual pentium III 1000 Mhz met 512 MB RAM. Ik had de volgorde van mijn PCI kaarten al eens gewijzigd in dit bericht.
  Om dit tv-kaart probleem op te lossen heb de PCI kaarten als volgt geplaatst
  [code:1:e9f7152fe8]
  PCI slot 1 - leeg
  PCI slot 2 - Sitecom USB2/Firewire Combo Card
  PCI slot 3 - Hauppauge tv-kaart
  PCI slot 4 - 3com netwerkkaart
  PCI slot 5 - Creative Labs Sound blaster Live
  [/code:1:e9f7152fe8]
  Toen bleek het geluid van de tv-kaart wel te kunnen werken in SuSE 9.2 Professional. Alleen heb ik SuSE 9.2 Professional wel weer opnieuw vers (dus met het formatteren van de root partitie) moeten installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.