Vraag & Antwoord

OS Linux

speedtest xp / linux

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Als ik speedtest uitvoer op Windows XP vs Linux, en gebruikt op beide OSsen de Firefox browser, is mijn Linux computer zo'n 25 kb/s sneller met downloaden dan de Windows XP computer op een maximum van 303 kb/s (2500 kbit).

  De upload is zo'n beetje gelijk tussen de twee.

  Als ik op de Windows XP computer Internet Explorer test vs Firefox, is Firefox duidelijk sneller, en is het verschil nog groter dan tussen de twee OSsen.

  Konqueror gebruik ik niet. Nooit gebruikt om te internetten eigenlijk…

  Het aantal connecties ligt meestal op zo'n 800 ofzo. Weinig verschil in OSsen, behalve dat IE weer wat langzamer lijkt te zijn dan Firefox in XP.
 • Bij het vergelijken van de prestaties van win xp versus linux suse 9.1 mbv. speedtest bleek de downloadsnelheid gelijk , echter de upload en het aantal verbindingen maar liefst ongeveer tien maal lager bij linux Afgezien van de snelheid funtionneerd de rest normaal… Wat zou de oorzaak hiervan kunnen zijn ?
 • [quote:a8a2b641b5="vdlindenj"]Bij het vergelijken van de prestaties van win xp versus linux suse 9.1 mbv. speedtest bleek de downloadsnelheid gelijk , echter de upload en het aantal verbindingen maar liefst ongeveer tien maal lager bij linux[/quote:a8a2b641b5] Bedoel je dat het uploaden traag gaat via Konqueror, zoals in deze topic.
 • Dat xp superieur is aan linux?
 • [quote:8e22a01c7c="PeterK"]Dat xp superieur is aan linux?[/quote:8e22a01c7c]

  Pak een stuk zeep met een staalborstel en ga je tong schrobben :evil: ;)

  Speedtest zegt niet zoveel (maar omdat 'iedereen' het gebruikt is het wel weer een handige benchmark) vanwege het 'statische' gehalte ervan. Bij het surfen is het netwerkverkeer veel dynamischer en zul je in de praktijk vaak afwijkingen zien tov de absolute waarden die Speedtest geeft.

  Groet, M.V. Wesstein
 • [quote:244f8da6c0="PeterK"]Dat xp superieur is aan linux?[/quote:244f8da6c0]

  Uiteraard :)

  Maar om je i-netverbinding te testen qua snelheid kun je beter een netwerkmonitor op je pc installeren dan te vertrouwen op zo'n website op afstand.

  knemo is bijv. een aardig progje dat precies aangeeft hoe je download en upload is.

  Max
 • Mijn provider heet ook een speedtest staan…. als ik al zou willen testen dan pak ik die site met een ftpclient….. zo weinig mogelijk storende invloeden.
 • [quote:27d3ac5556="PeterK"]Mijn provider heet ook een speedtest staan…. als ik al zou willen testen dan pak ik die site met een ftpclient….. zo weinig mogelijk storende invloeden.[/quote:27d3ac5556]

  Yep :wink:
 • Inderdaad met konqueror, ook zonder speedtest is het duidelijk dat de upload en verbindingen zeer traag worden uitgevoerd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.