Vraag & Antwoord

OS Linux

Microsoft maakt blijkbaar gebruik van warez...

Anoniem
maximilaan
3 antwoorden
 • Wat las ik hier vandaag? :o Als je na een verse Windows XP installatie de wav files die in het introductiefilmpje worden gebruikt in een teksteditor opent, zie je aan het einde deze regel staan: [b:da5885df72]INFOICRD 2000-04-06 IENG Deepz0ne ISFT Sound Forge 4.5[/b:da5885df72]:
  [quote:da5885df72]U kunt dus direct zien dat het WAV-bestand is gemaakt met het programma Sound Forge van Sony. Sound Forge is een professioneel programma voor het maken van muziekbestanden. De prijs? Zo'n 350 Euro ongeveer. Op zich niet gek natuurlijk dat Microsoft gebruik maakt van zo'n professioneel programma. Maar wie is die Deepz0ne?

  Deepz0ne is of was lid van de Warezgroep Radium zodat blijkt uit een interview met Radium. Deze warezgroep werd in 1997 door Deepz0ne samen met een zekere "Sandor" opgericht en hield zich vooral bezig met het kraken van muzieksoftware. En het was ook die Deepz0ne die de gekraakte versie van Sound Forge 4.5 toen in omloop bracht.

  Radium maakte enkele jaren geleden ook 'furore' door de originele MP3-codec van Windows, die in functionaliteit beperkt was, te kraken waardoor deze in hogere bitrates kon coderen. Ook bij deze 'publicatie' van Radium dook toen de naam Deepz0ne op.

  Dan komt natuurlijk de vraag waarom de naam van Deepz0ne in de WAV-bestanden van Windows XP opduikt. Toeval? Misschien wel maar de kans is groter dat de WAV-bestanden zijn gemaakt met een illegaal verkregen versie van Sound Forge 4.5.[/quote:da5885df72]Ik heb hier verder niets aan toe te voegen…
 • Wat heeft dit met Linux te maken? Leuk om te weten, maar het hoort toch echt thuis op het Win forum.
 • move2win :o

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.