Vraag & Antwoord

OS Linux

Hoera hoera !!!!!! ik heb het weer aan het draaien.

Anoniem
biker69
12 antwoorden
 • Nu mannen het draait weer ik kan gewoon weer doorstarten zonder wachtwoord in te vullen, aleen bij veranderingen ff mijn wachtwoord invullen.
  Voor mijn wachtwoord heb ik mijn naam gebruikt voor root, inlog en admin alles het zelfde ik ben toch de enigste die de pc gebruikt , weet ik zeker dat ik het niet meer vergeet.
  Maar ik blijf toch nog met de volgende problemen zitten.
  Ten eerste mijn videokaart RADEON 9200 SE krijg ik niet geinstaleerd.
  Ik heb de drivers speciaal van de site van ATI gehaalt voor LINUX SUSE
  Op een cd gebrand en gewoon geinstaleerd, maar ik kan de instellingen niet veranderen, want ik zit tegen een scherm aan te kijken waar ik koppijn van krijg ik kan niet ook maar een van de instellingen veranderen.
  Dan is er nog het internet ook daar krijg ik geen vat op van alles geprobeerd alle instellingen maar tot nu nog geen geluk dus kom ik weer zeuren bij jullie ;-).
  Mischien weet een van jullie een goede en vooral simpele gebruiks aan wijzing voor de instellingen op een of andere site en speciaal voor SUSE natuurlijk.
  Of mischien een bij de boekhandel verkrijgbare boek die mij op weg helpt
  Maar het liest doe ik het zelf, met een beetje hulp en expertise van jullie kant.
  Bedankt al vast groetjes Gerrit B
 • Om de videokaart in te stellen moet je sax2 even starten. Dat kan het beste vanaf de prompt in jouw geval denk ik.

  Ga naar [Ctrl][Alt][F2], login als root, en typ: [b:8cdee0f615]init 3[/b:8cdee0f615]
  Linux start nu door naar runlevel 3, waarbij de grafische interface wordt afgesloten.
  typ nu het commando [b:8cdee0f615]sax2[/b:8cdee0f615] om het configuratieprogramma op te starten.
  Als deze vraagt of je je configuratie wilt baseren op de oude instellingen, zeg dan [neen].
  stel nu je videokaart, monitor, etc. opnieuw in.

  Leuk boekje over SuSE is 'Linux in 10 minuten' van Pearson Education.
  Let wel, deze geeft alleen uitleg over installatie en leidt je door de meestgebruikte programma's heen, het is geen diepgaand boekje over configuratieproblemen zoals die hierboven. Het is echt een boekje dat makkelijk wegleest en je telkens in 10 minuten een bepaald programma uitlegt.


  succes,

  Max
 • Proficiat met de nemen van de hobbel. Een inleidend boek is nooit weg.
 • [quote:ac633e117c="biker69"]Ten eerste mijn videokaart RADEON 9200 SE krijg ik niet geinstaleerd. Ik heb de drivers speciaal van de site van ATI gehaalt voor LINUX SUSE Op een cd gebrand en gewoon geinstaleerd, maar ik kan de instellingen niet veranderen, want ik zit tegen een scherm aan te kijken waar ik koppijn van krijg ik kan niet ook maar een van de instellingen veranderen. [/quote:ac633e117c] Dus de ATI fglrx drivers heb je met succes kunnen installeren volgens de instructies op de ATI Howto? Heb je wel de juiste gegevens ingetypt via fglrxconfig

  [quote:ac633e117c="maximilaan"] typ nu het commando sax2 om het configuratieprogramma op te starten. [/quote:ac633e117c] Het gebruiken van het commando sax2 zonder verdere options, zal waarschijnlijk de radeon drivers activeren in plaats van de fglrx drivers.

  [quote:ac633e117c="biker69"] Of mischien een bij de boekhandel verkrijgbare boek die mij op weg helpt [/quote:ac633e117c] De boeken die bij de SuSE Professional winkel versie zitten zijn toch al goed.
 • Ik ga veder met de nieuwe info die ik nu weer heb gekregen voor de juiste instalatie van de drivers.
  Ik moet allen steed switchen tussen window's en suse want ik kan met suse ook nog niet op het internet komen, ja ja ook dat wil nog niet om de goede configuratie voor deze mogelijkheden om het world wide web te betreden te vinden het is in iedergeval nog niet gelukt.
  Dus maar weer copy en plakken van de uitleg op een a 4tje en naar de andere kant (suse) en maar weer eens proberen.
  Ik moet zeggen dant de configuratie bij windows om op het internet te komen makelijker is of, of stoot ik nu iemand voor het hoofd ????
  Ik ga het weer ff proberen en jullie horen van mij.
  Bedankt alvast Gerrit B
 • [quote:73e34dccdf="biker69"]
  Ik moet zeggen dant de configuratie bij windows om op het internet te komen makelijker is of, of stoot ik nu iemand voor het hoofd ????
  [/quote:73e34dccdf]

  Kwestie van gewenning denk ik.
  Ik trek vaak de haren uit mijn kop als ik onder Windows het netwerk moet instellen.

  Verder heb je onder Windows als voordeel dat je Internetprovider zijn best heeft gedaan om de configuratie van internet zo eenvoudig mogelijk voor je te maken (met cd'tjes, stap-voor-stap-uitleg, etc..)

  Maar weinig providers doen dat ook voor Linux…

  Max
 • So far heeft bij mij iedere install van Linux nog automagisch alle settings juist gedetecteerd en geconfigureerd, hoefde ik niets voor te doen.
  Maarja, dat was netwerk, en niet internet (dat loopt via een router die al goed staat).
  Met windoos heb ik die ervaring zeker niet…
 • Helaats mensen zit me nog niet mee.
  MAXIMILIAAN

  Ik heb alles volgens jou aanwijzingen gedaan maar helaats niets niets en nogmaals niets, ik kom met geen mogelijkheid bij de drivers die eerder geinstaleerd heb volgens de aanwijzingen die op de Ati site stonden.
  Maar ik kan ze nergens terug vinden om ze te activeren of intestellen.
  Ook met jou voorstel is het niet gelukt, helaats.

  JOLO
  Ik heb de driver vanaf de cd-rom geinstaleerd en dat ging prima, maarom ze te aktiveren of te instaleren is nog niet gelukt.
  Ik blij hopen op nog meer sugeties en eventuele oplossingen, ik zal ze met open armen onvangen.

  Dus mannen ik heb helaats nog meer of andere oplossingen nodig.
  Eigelijk wil ik eerst op het internet want dan hoeft ik niet eerst om te schaklen naar Linux Suse 9.0 dan kan ik gewoon aan de andere kant blijven en daar veder werken, maar zo als jullie weten ook dat werkt nog steeds niet, dus laat maar komen de oplossingen.

  PS al er iemand overdag tijd heeft dan wil ik ook wel met de telefoon achter de PC gaan zitten dan betaal ik de telfoon kosten, of iemand die in de buurt woont, ik woon in Winterswijk (achterhoek) om mischien een afspraak te maken en een een keer langs te komen.
  Het is maar een idee, laat het ff horen dan maken we een afspraak.
  Groetjes Gerrit B
 • Dit berichtje heb ik geschreven me de laatste versie van LINDOWS.
  Deze kun je van CD draaien zonder instaleren, is wel jammer want ik was zonder instellingen gelijk op het internet zonder dat ik ook maar een istelling hoefde te doen PERFECT !!!!!!!!.
  Allen mijn monitor staat op iets wat lijkt op windows 3.1 50 hrz resolutie 300 x 600 of zo iets maar dat moet ik nog ff opzoeken.
  groetjes van deze kant GERRIT
 • NLLGG houdt vaak zgn linux installparties (heet tegenwoordig anders geloof ik)

  Daar kun je met pc en al naar toe gaan, en de aanwezige goeroe's helpen je met het installeren/configureren van je linux-box.

  kijk even op www.nllgg.nl voor meer info
 • Die instal parties voor linux zijn me te ver weg want ik heb geen vervoer.
  Ik zie me ook nog niet met de pc onder de arm in de trein, dus dat word niets.
  Maar zover al het er nu voor staat schiet het nog niets op, ik heb nog geen internet en geen instellingen voor mijn grafichekaart.
  Dus ik zit eigelijk op een dood punt.
  Maar voor dat ik veder ga met mijn ontdekkingen met suse linux ga ik eerst op vakantie en na de vakantie koop ik me eerst maar eens een boek.
  Ben met moeder de vrouw twee maanden in Thailand en Maleisie na drie jaar sparen ben nu wel aan toe dus mannen spreek jullie na de vakantie wel weer en dan eens kijken of we de boel hier toch nog eens een keer goed aan het draaien krijgen, groetjes van Gerrit B
 • [quote:cee08e6d6d="biker69"]Die instal parties voor linux zijn me te ver weg want ik heb geen vervoer.[/quote:cee08e6d6d]

  Tja, stel dan voor dat ze bij jou in de buurt komen:

  http://62.58.32.90/install_parties

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.