Vraag & Antwoord

OS Linux

Stabiliteit ATI Catalyst driver

Anoniem
M.V. Wesstein
5 antwoorden
 • Ik zit er over te denken om een ATI Radeon All-in-Wonder kaart aan te schaffen. Nu heeft ATI daar een Linux Catalyst driver voor (met dank aan de OSS community ;)) maar ik hoor tegenstrijdige verhalen over de stabiliteit van deze drivers. Wat zijn jullie ervaringen? Ik weet al dat de Linux drivers niet alle features ondersteunen die je wel in de Win-drivers tegen komt. Nog problemen te verwachten met Suse 8.2 Pro en/of Debian 'Sarge'?

  Groet, M.V. Wesstein
 • [quote:7b7f5879ed="M.V. Wesstein"]Nu heeft ATI daar een Linux Catalyst driver (..) Nog problemen te verwachten met Suse 8.2 Pro en/of Debian 'Sarge'? [/quote:7b7f5879ed] Met SuSE 8.2 zou het goed moeten werken met deze rpm's ftp://ftp.suse.com/pub/suse/i386/supplementary/X/ATI/suse82/fglrx/2.9.13

  In Debian Sarge zijn echter wel problemen te verwachten.

  [quote:7b7f5879ed="M.V. Wesstein"]Wat zijn jullie ervaringen[/quote:7b7f5879ed] Ik heb zelf een radeon 9000 in een Pentium II 266 Mhz met 128 MB RAM. De fglrx drivers werken bij mijn in SuSE 9.1 Professional en Mandrake 10.1. Maar de stabiliteit heb ik niet kunnen testen. Deze is systeem configuratie afhankelijk. Ik heb ook wel Debian Sarge, maar die is nu alleen op een andere pc geïnstalleerd met een nvidia kaart.

  Heb je trouwens de Frequently Asked Questions about the ATI Proprietary Linux Driver gelezen?
 • Thx Jolo. De ATI FAQ had ik idd al gevonden, maar een echt antwoord staat er niet bij. Ik had nog niet gezocht bij Google met jouw zoektermen, goed idee ;) Tis iig goed nieuws dat Suse 8.2 met de Catalyst-drivers kan werken aangezien de kaart gepland is in een PC met Suse :lol:

  Groet, M.V. Wesstein
 • Ik heb zelf een ATI Radeon 9000 Mobility in mijn laptop en ik ben nog steeds niet zo geweldig te spreken over de GNU/Linux support. Het is altijd lang wachten op nieuwe drivers en nog steeds heb ik op mijn laptop veel meer problemen met WineX cq. Cedega en andere gekke problemen zoals een versneld geluid in games indien ik de fglrx drivers gebruik. En als je een All-in-Wonder kaart wil kopen zou ik erop letten dat de geintereerde TV-tuner werkt onder GNU/Linux, want dat is weer een heel ander verhaal.
 • De ATI kaarten zijn op zich OK de stabiliteit ook wel, alleen bij het spelen van games zijn de ATI drivers een regelrecht drama.
  Veel spellen werken niet of de snelheid is bedroevend, ik had een 9800 Pro All in Wonder, maar na al deze frustraties heb ik nu een nVidia FX 6800-GT en sindsdien kan ik mn games weer lekker onder Linux spelen 8)
  Dus als je ook een spelletje wilt doen onder Linux zou ik zeker een ATI kaart afraden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.